teatrul maria filotti braila

Clădirea monumentală a Teatrului „Maria Filotti” din Brăila va intra de luni, 24 februarie 2014, într-un amplu proces de restaurare şi consolidare, proiect în valoare de peste 15 milioane de lei, realizat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Proiectul, intitulat Restaurarea şi consolidarea clădirii Teatrului „Maria Filotti” Brăila, presupune execuţia lucrărilor de rezistenţă, arhitectură, acoperişuri, ornamente, instalaţii de ventilaţie şi instalaţii electrice, iar perioada de implementare a lui este de 18 luni.

teatrul maria filotti cladire

Teatrul „Maria Filotti” din Brăila

Potrivit primarului de Brăila, Aurel Simionescu, scopul principal al restaurării şi consolidării teatrului este includerea acestui monument istoric în circuitul turistic naţional şi internaţional, deschiderea lui permanentă spre vizitare atât pentru grupuri organizate, cât şi pentru vizitatori ocazionali.

Ultimele intervenţii de amploare la imobil s-au făcut în perioada 1980–1988, când teatrul a fost consolidat, renovat şi restaurat de o echipă formată din arhitecţi, constructori, graficieni, pictori, sculptori, ceramişti şi sticlari.

sala interior teatrul braila monument

Valoarea totală a contractului este de 15,6 milioane de lei, din care 80,35% reprezintă fonduri europene nerambursabile, 17,65% bani de la bugetul de stat şi 2% contribuţia de la bugetul local. Proiectul asigură continuitatea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Brăila.

Clădirea Teatrului „Maria Filotti” a fost construită în jurul anului 1850 şi se află pe lista clădirilor care fac parte din patrimoniul cultural naţional.

costintuchilaȘTIRImaria filotti,monument istoric braila,proiect restaurare,restaurare cladire teatrul maria filotti braila,sala de teatru,teatru
Clădirea monumentală a Teatrului „Maria Filotti” din Brăila va intra de luni, 24 februarie 2014, într-un amplu proces de restaurare şi consolidare, proiect în valoare de peste 15 milioane de lei, realizat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional. Proiectul, intitulat Restaurarea şi consolidarea clădirii Teatrului „Maria Filotti” Brăila, presupune...