fits-2017-1

Duminică, 18 iunie 2017, este ziua care a marcat finalul ediției a XXIV-a a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, una în care toate artele spectacolului au primit atenție specială atât din partea organizatorilor, cât și din partea publicului. Secțiunea de circ contemporan a fost, cu siguranță, una dintre cele mai urmărite ale acestui an, iar reprezentațiile de dans contemporan au fost susținute cu casa închisă. Teatrul clasic și modern s-a îmbinat, în preferințele spectatorilor, cu spectacolele itinerante de pe străzile Sibiului, opinia unanimă a publicului fiind că FITS 2017 a fost o ediție cu adevărat memorabilă.

Naharin's Virus

Naharin’s Virus

Ultima zi de festival a readus cer senin la Sibiu odată cu începerea reprezentațiilor de stradă, mii de oameni călătorind din centrul orașului înspre lumile imaginate de artiștii invitați. Și în sălile de spectacole publicul a avut parte de un festin teatral, ”Naharin’s Virus”, ”Faust”, ”Ritualul tobelor coreene” sau ”Iliada” aflându-se printre alegerile celor care au preferat reprezentațiile de interior.

Kadebostany, trupa elvețiană cu propria identitate stilistică vizuală, a susținut un concert în Piața Mare din Sibiu, imediat după spectacolul itinerant ”Fantastica lume a insectelor gigant”, în prezența câtorva mii de oameni veniți să se bucure de frumusețea muzicii live.

Fantastica lume a insectelor gigant

Fantastica lume a insectelor gigant

FITS 2017 s-a încheiat, ca de obicei, cu un intens foc de artificii, oferit de organizatori tuturor celor care au asistat în aceste zile la bucuria de a primi iubire dăruită prin intermediul artelor spectacolului. Ziarul Orizontal, scris cu iubire de Dan Perjovschi, a fost loc de întâlnire pentru toți cei care au dorit să audă concluziile celei de-a XXIV-a ediții a FITS, împărtășite de Președintele festivalului, Constantin Chiriac:

”Am fost foarte norocoși în acest an, niciun spectacol n-a fost anulat din cauza vremii, chiar dacă peste tot în țară s-au anunțat furtuni puternice.

V-am oferit și vă oferim în continuare visurile noastre și mulțumesc din inimă celor care au făcut ca acest festival să se întâmple. Mulțumesc minunatei noastre echipe și acestui oraș care este atât de mândru de festival. Mulțumesc și voluntarilor și părinților lor care au înțeles că e nevoie de implicare pentru a crește frumos pe mai departe.

Cred că e important ca tot ceea ce facem aici să fie multiplicat și adaptat la nevoile fiecărei comunități. Vă mulțumesc și vouă, jurnaliștilor care stați cu microfoanele întinse și ne sprijiniți în dorința noastră de a transmite bucuria și emoția de aici, de la Sibiu.”

De asemenea, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu mulțumește partenerilor instituționali, sponsorilor, partenerilor media și co-organizatorilor.

Comunicat al Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Arhiva Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu

 Arhiva rubricii Cronică de festival

costintuchilaFITS 2017Fantastica lume a insectelor gigant,faust,festivalul internațional de teatru de la sibiu,FITS 2017,Kadebostany,Naharin’s Virus,Ritualul tobelor coreene
Duminică, 18 iunie 2017, este ziua care a marcat finalul ediției a XXIV-a a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, una în care toate artele spectacolului au primit atenție specială atât din partea organizatorilor, cât și din partea publicului. Secțiunea de circ contemporan a fost, cu siguranță, una...