ingenious drama festival bacau

Cea de a XV-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineri din Bacău (I.D. Fest), organizat în totalitate de elevi de liceu, începe luni, 14 iulie 2014 și se va desfășura până în 23 iulie. Festivalul aduce schimbări, începând cu modificarea profilului, din limba engleză în limba română, şi până la introducerea unor noi secţiuni în concurs.

În anul 1997, un grup de adolescenţi pasionaţi de teatru şi de limba engleză au pus bazele festivalului. Sprijiniţi de British Council, au format I.D. Fest care, timp de paisprezece ediţii a adus teatrul în limba engleză nu numai din România, ci şi din alte ţări pe scena Teatrului Municipal Bacovia. Cu juriu şi ateliere profesioniste, festivalul a contribuit la crearea unui fenomen de teatru de amatori în ţară, care depăşeşte cu mult o simplă manifestare de liceu.

festival teatru liceu bacau

La această ediţie, pe lângă secţiunea adresată trupelor de liceeni, vor mai exista cea de One Man Show (secţiune de monoloage) şi cea de Dramaturgie – secţiune în care adolescenţii pot trimite scenarii de teatru scrise de ei.

Bazat pe ideea de educaţie alternativă, I.D. Fest aduce pentru participanţi o varietate de ateliere ce vor fi împărţite pe secţiuni care vor cuprinde totul de la Mişcare scenică până la Voce şi dicţie. Atelierele vor fi conduse de studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din București.

Festivalul se va desfăşura anul acesta sub sloganul „I.D. Fest schimbă!”, tocmai pentru a evidenţia evoluţia evenimentului ca întreg, având ca scop final educarea prin cultură a viitoarelor generaţii şi pregătirea unor tineri actori amatori din toată ţara. Deşi se schimbă multe aspecte, jurizarea şi atelierele vor fi organizate sub aceleaşi auspicii profesioniste.

Evenimentul se va desfăşura pe scena Teatrului Municipal „George Bacovia”, intrarea la spectacole fiind liberă.

 

costintuchilaFESTIVALURIbritish council,ingenious drama festival bacau,liceeni,one man show,teatru amatori,trupe de teatru de liceeni,UNATC
Cea de a XV-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineri din Bacău (I.D. Fest), organizat în totalitate de elevi de liceu, începe luni, 14 iulie 2014 și se va desfășura până în 23 iulie. Festivalul aduce schimbări, începând cu modificarea profilului, din limba engleză în limba română,...