Piesa Întâlnire cu Shakespeare este o colecție de scene reprezentative pentru operele lui William Shakespeare, culegând personaje și întâmplări din lucrări consacrate precum Romeo și Julieta, Visul unei nopți de vară, Îmblânzirea scorpiei, Hamlet, A douăsprezecea noapte, Nevestele vesele din Windsor și Cum vă place.

Pasiunea, Melancolia, Umorul și Iubirea sunt dimensiuni explorate de actorii implicați în interpretarea scenelor. Aceștia își propun să se „joace” cu ajutorul scenariului bogat oferit de scenele alese pentru această călătorie – însoțite de acordurile cristaline ale corzilor de chitară însuflețite de Adrian Andrei –, scene ale căror protagoniști sunt șapte tineri actori în devenire, acționând și reacționând la spiritualitatea, forța și umorul pe care marele William Shakespeare le-a semănat în lucrările sale.

Vă invităm alături de noi, să vă bucurați de o abordare novice, o rostire proaspătă, și o interpretare entuziastă a clasicelor scene, urmărind firul a trei teme importante: iubirea, seducția, și asumarea ludicului.

Piesa va fi jucată duminică, 18 decembrie 2016, ora 19.00, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151, București). Regia: Irina Movilă – Teatrul Național București. În distribuție: Dorin Enache, Claudia Ene, Patricia Cordoș, Alexandru Prică, Vlad Galer, Oana Moșneagu, Vlad Lință. Cu Irina Movilă. Acompaniament muzical: Adrian Andrei – chitară.

Irina Movilă

Intrarea: 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la muzeul care găzduieşte spectacolul, în termen de 30 de zile. Participanții din luna decembrie vor beneficia de vizitare gratuită la expoziția Muzeul vârstelor de la Casa Filipescu-Cesianu,ce se va deschide luni, 19 decembrie 2016.

Vezi: arhiva Anul Shakespeare

costintuchilaANUL SHAKESPEARECasa Filipescu-Cesianu,Irina Movilă,melancolie,pasiune,seducție,shakespeare azi
Piesa Întâlnire cu Shakespeare este o colecție de scene reprezentative pentru operele lui William Shakespeare, culegând personaje și întâmplări din lucrări consacrate precum Romeo și Julieta, Visul unei nopți de vară, Îmblânzirea scorpiei, Hamlet, A douăsprezecea noapte, Nevestele vesele din Windsor și Cum vă place. Pasiunea, Melancolia, Umorul și Iubirea...