de CRENGUȚA MANEA

cel mai mic bal din lume premiera

Teatrul Național Radiofonic prezintă în premieră sâmbată, 3 iunie 2017, la Radio România Cultural, ora 9.00, spectacolul Cel mai mic bal din lume de Malina Prześluga, adaptarea radiofonică și regia artistică: Alexandru Mâzgăreanu. Premiera este o coproducție realizată cu participarea Institutului Polonez din București.

Textul dramatic al scriitoarei Malina Prześluga a fost făcut cunoscut în teatrul românesc prin spectacolul-lectură omonim, cu aceeași distribuție și același regizor, în festivalul internațional organizat de Teatrul ”Nottara” din București, Fest(in) pe Bulevard, ediția 2014, care a avut drept focus teatrul polonez. În avanpremieră, spectacolul radiofonic Cel mai mic bal din lume va avea o audiție cu public găzduită de Teatrul ”Nottara”, joi, 1 iunie 2017, ora 11.00, Sala ”George Constantin”. La acest eveniment vor participa realizatorii spectacolului, actori, reprezentanți ai Ambasadei Poloniei la București și ai Institutului Polonez din București, jurnaliști, oameni de teatru și, nu în ultimul rând, ascultători fideli ai Teatrului Naţional Radiofonic.

Povestea o are în centru ei pe Prințesa Sclipici, o fetiță răsfățată și convinsă că toată lumea se învârte doar în jurul drăgălașei sale persoane. O serie de situații neobișnuite și amuzante, așa cum doar în povești se petrec, de întâlniri cu personaje simpatice, o vor îndemna pe Sclipici să-și schimbe atitudinea. Împreună cu ea, ascultătorii se distrează și pot învăța să facă diferența dintre bine și rău. Istoria se încheie cu cel mai mic bal din lume, dar și cel mai frumos, prilej de bucurie și pentru părinții Prințesei, Regina Mititica și Regele Mititel, la fel ca și pentru toți prietenii Prințesei Sclipici. În distribuție sunt prezenți actori importanți ai scenei Teatrului ”Nottara”, cu remarcabile realizări și în spectacole radiofonice: Ioana Calotă, Ion Grosu, Alexandru Mike Gheorghiu, Crenguța Hariton, Sorin Cociș, Vlad Bălan, Diana Roman.

Pe site-ul Teatrului Național Radiofonic, http://www.eteatru.ro/, în perioada 22–28 mai 2017, se desfășoară un concurs adresat copiilor, având drept temă premiera Cel mai mic bal din lume. Răspunsurile la întrebările concursului trebuie trimise până pe data de 28 mai 2017, la adresa de e-mail: eteatru@gmail.com.

Cele 5 premii ale concursului sunt oferite de Institutul Polonez din București, coproducătorul spectacolului: 5 exemplare ale volumului Hărți – O călătorie prin ţările, mările şi culturile lumii de Aleksandra Mizielińska și Daniel Mizieliński, Editura Humanitas, 2016. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și vor primi premiul prin poștă.

costintuchilaPREMIERĂAleksandra Mizielińska,alexandru mâzgăreanu,Alexandru Mike Gheorghiu,Cel mai mic bal din lume,crenguța hariton,Daniel Mizieliński,Diana Roman,Institutul Polonez din București,ioana calotă,ion grosu,Malina Prześluga,Sorin Cociș,Vlad Bălan
de CRENGUȚA MANEA Teatrul Național Radiofonic prezintă în premieră sâmbată, 3 iunie 2017, la Radio România Cultural, ora 9.00, spectacolul Cel mai mic bal din lume de Malina Prześluga, adaptarea radiofonică și regia artistică: Alexandru Mâzgăreanu. Premiera este o coproducție realizată cu participarea Institutului Polonez din București. Textul dramatic al scriitoarei...