ion caramitru piese teatru radiofonic

În cei peste cincizeci de ani de carieră, Ion Caramitru a creat zeci si zeci de roluri și în fața microfonului, îmbogățind Fonoteca de Aur a Teatrului Național Radiofonic cu spectacole de referință.

ion-caramitru-teatru radiofonic

Ion Caramitru

În perioada 19–22 octombrie 2015, la Radio România Actualități, începând cu ora 23.05, vă invităm să ascultați patru montări emblematice din creația radiofonică a lui Ion Caramitru: Echipa de zgomote de Fănuş Neagu sub bagheta regizorală a maestrului Mircea Albulescu, Ginerele domnului Poirier de Émile Augier și două comedii semnate de George Bernard Shaw: Seducătorul și Pețit în stil rural, spectacole semnate de Dan Puican și, respectiv, Domnița Munteanu.

Ion Caramitru s-a născut la 9 martie 1942 și a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, la clasa profesor Beate Fredanov, în anul 1964, când a și debutat pe scena Teatrului Național din București, în spectacolul Eminescu de Mircea Ștefănescu.

ion-caramitru mari actori romani

Actor de teatru, film, radio și televiziune, regizor, ministrul Culturii între anii 1997–2000 și director al Teatrului „Bulandra” între 1990–1993, președintele UNITER din anul 1990 și, în prezent, directorul Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București, sunt tot atâtea dimensiuni ale unei cariere artistice de excepție, răsplătită cu numeroase premii: Premiul revistei „Cinema” pentru interpretare, Premiul Asociației Cineaștilor, Premiul Special al Juriului pentru rolul principal din filmul Luchian, la Festivalul Național al Filmului, Costinești. A fost decorat de Regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu Ordinul Imperiului Britanic – Ofițer de Onoare, a primit titlul francez de Cavaler al Ordinului Literelor și Artelor, i s-a conferit Ordinul pentru Merit al României în grad de Mare Cruce şi a primit şi Crucea Casei Regale a României. În anul 2008 i s-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi.

Vezi programul în detaliu pe site-ul Teatrul Național Radiofonic

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național Radiofonic

 

costintuchilaTEATRUL NAȚIONAL RADIOFONICechipa de zgomote,Eminescu de Mircea Ștefănescu,george bernard shaw,ion caramitru,luchian,piese cu ion caramitru la radio,teatrul bulandra,UNITER
În cei peste cincizeci de ani de carieră, Ion Caramitru a creat zeci si zeci de roluri și în fața microfonului, îmbogățind Fonoteca de Aur a Teatrului Național Radiofonic cu spectacole de referință. Ion Caramitru În perioada 19–22 octombrie 2015, la Radio România Actualități, începând cu ora 23.05, vă invităm să...