In-Parc-Rodica-Lazăr-Istvan-Teglas-foto-Ana-Maria-Moldovan

Teatrele de stat și-au închis stagiunile, dar pentru actorii independeți precum István Teglas, vara este un pretext de a-și practica meseria și mai mult atât în București, cât și în orașe din țară cu spectacole variate: comedii, drame și teatru-concert-dans.

istvan-teglas

 István Teglas

Comedia În parc, scrisă și regizată de Radu Iacoban, cu István Teglas în distribuție, se va juca vineri, 11 și 25 iulie 2014, la ora 22.00, la Godot Cafe-teatru. Rolurile feminine sunt interpretate, pe rând, de actrițele Ana Ularu și Rodica Lazăr. Spectacolul se joacă și la Cafeneaua Artiștilor de la Buzău. Prin succesiunea rapidă a personajelor interpretate de aceeași actori, prin comicul situațiilor specifice fiecărei epoci în parte, spectacolul În parc este ora de bucurie a teatrului independent, la care notele aparțin întotdeauna publicului.

In-Parc-radu-iacoban-godot-cafe-teatru

În timp ce o așteaptă în parc, Eminescu o cheamă pe Veronica prin versuri. Regele Ferdinand se află într-o întâlnire discretă cu sfătuitoarea sa, Mița Biciclista, care îl ajută să ia decizii importante cum ar fi intrarea în război. („À la guerrre! À la guerre, Maiestate! Da’ cu cine? Cum cu cine? Cu oricine!”) O studentă crede că poate găsi marea iubire oriunde, inclusiv la un necunoscut, binecunoscut criminal în serie al anilor ’70, pe când comunismul era în floare, iar accesul la informație era interzis. (Nu se scrie în presă ca să nu se sperie lumea.)

După ce a fost invitat la festivaluri precum TIFF Sibiu și Perfom Iași, István Teglas revine în spectacolul de teatru-concert-dans Pescărușul. Ultimul act și la București, la Centrul Dansului (Bd. Mărășești nr. 80-82), duminică, 13 iulie 2014, ora 20.00. „Pe un fundal sonor redat de vocea caldă și puternică a unei soprane, acompaniată de o chitară electrică docilă și visătoare, două corpuri firave își căutau nuanțele. Momentul feeric este adus pe pământ de o voce blajină.”

Istvan-Teglas_Ioana-Marchidan_Pescărușul.Ultimul-act

Pescărușul. Ultimul act

Spectacolul Două liniuțe se va juca pe 19 iulie, ora 21.30 la Godot Cafe-teatru, pe 20 iulie la Sibiu, pe 21 iulie la Brașov, iar pe 22 iulie la Râmnicu Vâlcea.

Cami, o tânără dintr-o familie nevoiașă, este pe culmea fericirii fiindcă iubitul ei o anunță că i-a cumpărat un inel, iar gândul ei obsesie (István Teglas) își adresează întrebări legate de existență.

Video Pescărușul. Ultimul act

costintuchilaȘTIRIcentrul dansului,godot cafe,in parc,istvan teglas,mihai eminescu,pescarusul ultimul axct,radu iacoban,veronica micle
Teatrele de stat și-au închis stagiunile, dar pentru actorii independeți precum István Teglas, vara este un pretext de a-și practica meseria și mai mult atât în București, cât și în orașe din țară cu spectacole variate: comedii, drame și teatru-concert-dans.  István Teglas Comedia În parc, scrisă și regizată de Radu Iacoban, cu...