jurassic teatrul tineretului

”Jurassic” de George Cocoș, regia Ana Crăciun-Lambru, este premiera lunii octombrie din stagiunea 2018 – 2019 la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Este al doilea spectacol produs în cadrul Mic-Ro Laborator de creație teatrală, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, după School Feat. Cool, regizat de Elena Morar.

”Jurassic” este un spectacol de teatru-film, o poveste despre prietenie și extraordinarele surprize pe care ți le oferă o călătorie, în care personajele sunt doi pinguini, patru dinozauri, un pui de tigru și un cercetător ciudat. ”Jurassic împlinește o fantezie a micilor și, de ce nu, a marilor spectatori! Spectacolul recreează prin intermediul decorurilor bogate în detalii și a păpușilor dinamice, fantastica lume a dinozaurilor. Dr. Evil, un doctor puțin scrântit vrea să câștige toate premiile Nobel cu noua sa creație, Mașina Timpului. El trimite astfel înapoi în Era Glaciară, un pinguin răpit de la Sanctuarul pentru Pinguini Orfani. Mașina dă eroare și Pingu, protagonistul nostru, se trezește în Jurassic. Aici el se întâlnește cu Rexi, o fetiță Tyranosaur, alături de care trece prin numeroase peripeții pentru a ajunge la Ținutul Înghețat. Alături de ei, călătorim și noi în lumea frumoasă a copilăriei, a micilor aventuri pline de emoții – frică, tristețe, bucurie – prin care, în final, se leagă prietenii… cât o Eră întreagă.” (Ana Crăciun-Lambru)

Vă așteptăm marți, 23 octombrie 2018, de la ora 17.00 și de la ora 19.00 la Sala Studio ”Corneliu-Dan Borcia”. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Accesul se face pe baza unei rezervări la Agenția Teatrală.

Următoarele reprezentații sunt programate pentru 10, 24 și 25 noiembrie, iar pe 27 noiembrie 2018, ”Jurassic” va fi prezentat la Casa Culturii ”Ion Creangă” din Târgu Neamț.

afis-Jurassic

”Jurassic” de George Cocoș. Distribuție: Pingu: Mircea Postelnicu; Rexi, Triceraptos: Corina Grigoraș; Triceraptos, Stegosaurus, Pterodactyl, Mama Dino, Tigruț: Cătălina Bălălău; Dr. Evil, Triceraptos, Tata Dino, Pinguinul Bătrân: Valentin Florea; Un spectacol de teatru-film de Ana Crăciun-Lambru. Păpuși: Alexandru Răzvan Chendrean și Ana Crăciun-Lambru. Butaforie decor: Cristian Petrescu. Foto-video: Andrei Ceobanu. Elevi asistenți: Miruna Moaleș, asistent regie // Petruța Pavăl, asistent dramaturgie // Cristina Atomei, asistent scenografie // Flavia Apetrei, asistent lumini // Elisabetta Iacob, asistent sunet // Corina Zaharia, asistent regie tehnică // Ana-Carina Gheorghiu-Roban, asistent producție // Petruța Pavăl, asistent promovare.

Foto: Marius Șumlea

Foto: Marius Șumlea

Ana Crăciun-Lambru a absolvit Universitatea de Teatru și Film ”I. L. Caragiale”, Departamentul Arta Actorului Mânuitor de Păpusi și Marionete și a activat ca Artist Păpușar Independent timp de opt ani. Jocul a continuat în Statele Unite, unde a obținut diploma ”Master of Fine Arts in Dramatic Arts”, în programul Puppet Arts, la Universitatea Connecticut, printr-o bursă Fulbright. Revenind în România, a început colaborări și proiecte dedicate Teatrului cu Păpuși. A realizat regia spectacolului ”Onix si Barton”, la Opera Comică pentru Copii, spectacolul pentru întreaga familie ”E Ora de Păpuși!” și Conferințele cu Dodi și Roni la Muzeul Național ”Grigore Antipa”. A participat ca actriță și păpușar în spectacolele ”Pasărea de foc”, în regia Irinei Niculescu și ”Harun și Marea de povești”, în regia lui Alexandru Berceanu.

George Cocoș are 28 de ani și este actor profesionist, angajat al Teatrului pentru Copii și Tineret Luceafărul din Iași. A absolvit Facultatea de Teatru la Iași, în cadrul Universității de Arte George Enescu și este, în același timp, trainer, speaker și dramaturg. Cariera de dramaturg și-a început-o după facultate, scriind texte pentru propriile one-man show-uri.

Alexandru Răzvan Chendrean, artist plastic, a terminat Facultatea de Arte în Oradea, iar ultimii zece ani i-a petrecut în teatru, unde a acumulat experienţă în sculptură, pictură și tehnici de fabricare a păpuşilor și a decorurilor. În ultima vreme a dezvoltat o pasiune pentru sculptura în mişcare, deoarece îmbină perfect conceptul artistic de volum, formă și culoare cu cel ingineresc.

”MIC-RO Laborator de creație teatrală” se desfășoară la Teatrul Tineretului începând din luna februarie 2018 și este dedicat tinerilor dramaturgi, regizori, scenografi (sub 35 ani), asistați de elevi. Până în luna noiembrie 2018, la finalul proiectului, vor fi produse trei spectacole de teatru, pe texte care abordează teme, personaje și situații ce se adresează categoriilor de public tânăr și foarte tânăr (alese în cadrul Concursului de Dramaturgie ”Corneliu-Dan Borcia”). ”Jurassic” de George Cocoș, regia Ana Crăciun-Lambru este cel de-al doilea spectacol produs în cadrul proiectului, după ”School Feat. Cool” de George Cocoș, regia Elena Morar. În luna noiembrie va avea premiera ”Super OK” de Mircea Moroianu, regia Daniel Chirilă.

Scopul proiectului ”MIC-RO Laborator de creație teatrală” este promovarea dramaturgiei românești și a spectacolului pe text contemporan în rândul publicului tânăr, în cadrul unui laborator de creație dedicat tinerilor dramaturgi, regizori, scenografi asistați activ de liceeni din județul Neamț în toate etapele de lucru.

”MIC-RO Laborator de creație teatrală” este un proiect care stimulează munca în echipă și inventivitatea. Tinerii regizori au posibilitatea să experimenteze noi mijloace de expresie artistică în cadrul unor echipe profesioniste, susținute de echipa tehnică, de producție și de promovare a Teatrului Tineretului. Se creează echipe de lucru în care adolescenții participă activ și urmăresc felul în care se produce un spectacol de teatru de la stadiul de idee până la premieră. La final, aceștia vor avea o nouă perspectivă asupra teatrului, ca spațiu în care sunt bineveniți, iar ideile, experiențele lor de viață, reflecțiile lor sunt importante și valoroase. 

Dialogul constant al creatorilor cu tinerii îi va face pe aceștia să simtă că Teatrul Tineretului este un spațiu care le este întotdeauna deschis, în care participarea și co-creația sunt încurajate, în care energia tinereții este vitală. 

”Mic-Ro Laborator de creație teatrală” este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Comunicat al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂjurassic,premiera rtr,teatrul tineretului
”Jurassic” de George Cocoș, regia Ana Crăciun-Lambru, este premiera lunii octombrie din stagiunea 2018 – 2019 la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Este al doilea spectacol produs în cadrul Mic-Ro Laborator de creație teatrală, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, după School Feat. Cool, regizat de Elena...