jurnalul lui adam si al evei eugen gyemant

Comedia Jurnalul lui Adam și al Evei de Mark Twain, în regia lui Eugen Gyemant se va juca din nou duminică, 27 decembrie 2015, la ora 19.00, la Godot Café-Teatru din București (ultima reprezentație din acest an). O poveste simplă despre inocență și descoperire, un jurnal împărtășit cu candoarea primelor ființe care au simțit frica, iubirea, mirarea și nevoia de a fi cu celălalt – ia viață prin cei doi actori care îi întruchipează pe Adam și pe Eva: Dan Rădulescu și Dana Rogoz.

Spectacol realizat cu sprijinul: Veronica Zaharia (costume), Zoom Decor (realizare decor), Bogdan Gyemant (concept decor), Cătălin Ciobanu (grafică), Grace Couture Cakes (fructul interzis) și Cosmin Băraru (foto afiș).

Afis Jurnalul

Un spectacol „care te face să reflectezi sincer despre lucruri elementare care ne privesc pe toți. Odată cu niște animăluțe numite Adam și Eva, spectatorii redescoperă lucruri banale, lucruri cunoscute, lucruri cotidiene, cu ochii celor care au dat nume acestor lucruri. Poate acesta ar trebui să fie sensul oricărui act artistic, să îți schimbe puțin perspectiva.” – Eugen Gyemant.

Adam si Eva 60

„Am descoperit o actriță în plinătatea forțelor actoricești. Perfectă pentru Eva lui Mark Twain. Subțire, longilină, aparent firavă, cu o gestică înduioșător de sinceră și expansivă, mâinile ei cu degete lungi parcă apasă claviatura cuvintelor, vocea este perfect armonizată cu bogăția transmisă de text, justifică sentimentele noi pe care le încearcă în fiecare moment; miracolele vieții pe care le descoperă din fiecare zori până în fiecare seară, bucuria fiecărei stele descoperite pe cer, dezvăluirea agerimii unei minți gata să învețe și să experimenteze; umorul, sensibilitatea și înțelepciunea cu care îl acceptă, îl învață și îl iubește pe cel care îi este predestinat drept unica pereche. Unica pereche pe care orice soție inteligentă și cu simțul umorului, o privește cu oarecare condescendență (care ascunde înțelept un sentiment de superioritate, dar și unul de necesitate). Și modul în care comunică publicului este extraordinar de inocent/sincer/cald/prietenos.” (Delia Marc, Filme-cărți.ro).

Adam si Evamark twain

„La Godot Café-Teatru, textele lui Mark Twain sunt dramatizate într-un dublu jurnal de către regizorul Eugen Gyemant, cu umoru-i caracteristic, sprijinit în demersul său de actorii Dana Rogoz și Dan Rădulescu. Povestea ne poartă de la Geneză până la moartea Evei, alternând considerațiile celor doi «părinți ai omenirii», care se construiesc astfel ca personaje. În vârstă de numai o zi pe această lume, Eva deja filosofează: se simte «un experiment». Dar se va dovedi o iubitoare de frumusețe și dragoste, chiar dacă se va îndrăgosti de Adam: «Dac-ar fi urât, eu tot l-aș iubi.» Prezentat inițial ca un misogin in nuce, care se întreabă: «La ce-o fi bună și creatura asta cu păr lung?», Adam va sfârși prin a se îndrăgosti, la rândul său, de Eva. Inexplicabile sunt motivele iubirii. Procesul va fi însă pigmentat de explorarea lumii din jur, descoperirea ei, punctele de vedere diferite și, mai ales, enervantul obicei al Evei de a denumi toate lucrurile. Căci «la început a fost Cuvântul», nu-i așa?!”  (Maria Zărnescu, Yorick.ro).

Durata: 1h 30
Preţ bilet: 30 lei.

Rezervări la 021 31 61 682 / 0736 414 244/ rezervari@godotcafeteatru.ro.

Mai multe amănunte și programul spectacolelor regizorului Eugen Gyemant pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/EugenGyemant13.

logo revista teatrala radioVezi și: Poveşti şi învăţăminte pentru adulţi în spectacolul „Omul-pernă” de Martin McDonagh, cronică de teatru de Mirela Nicolae

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIcomedie,cuplu,dan rădulescu,Dana Rogoz,dramatizare dupa mark twain,eugen gyemant,godot cafe teatru,mark twain
Comedia Jurnalul lui Adam și al Evei de Mark Twain, în regia lui Eugen Gyemant se va juca din nou duminică, 27 decembrie 2015, la ora 19.00, la Godot Café-Teatru din București (ultima reprezentație din acest an). O poveste simplă despre inocență și descoperire, un jurnal împărtășit cu candoarea...