aniversare radu beligan 95 egoistul

Radu Beligan va împlini, pe 14 decembrie 2013, 95 de ani! La o vârstă la care cei mai mulți dintre noi nici nu îndrăznesc să viseze, cel mai mare și mai iubit actor român regizează, conferențiază, publică, acordă interviuri și, mai ales, joacă.

Va juca și în seara zilei de 15 decembrie, pe scena Sălii Studio a Teatrului Național din București, de la ora 19.00, în spectacolul Egoistul de Jean Anouilh, al cărui îndelungat și constant succes la public ține locul oricărei recomandări venite din partea Secretariatului literar.

radu beligan in egoistul

Radu Beligan în Egoistul

logo-tnbDupă încheierea spectacolului, TNB îl va omagia, în prezența publicului, pe Radu Beligan, a cărui personalitate unică, operă artistică și longevitate se confundă cu istoria teatrului românesc. Va fi o sărbătoare dedicată uneia dintre valorile autentice ale culturii române, recunoscute și prețuite și peste hotare.

De aceea, îi invităm pe toți cei care încă mai speră că România nu e …altfel decât țările clădite pe repere de excelență, să ni se alăture pentru a-i ura La Mulți Ani lui Radu Beligan!

Vă așteptăm duminică, 15 decembrie, la Sala Studio a TNB, de la ora 19.00, la spectacolul Egoistul!

Comunicat al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București

radu beligan 95 de ani egoistul de anouilh

Radu Beligan

Egoistul de Jean Anouilh, traducere și adaptare de Radu Beligan și Liviu Dorneanu. Regia artistică: Radu Beligan. Distribuția: Leon Saint-Pé: Radu Beligan; Ardèle: Simona Bondoc; Gaston: Damian Crâşmaru; Doctorul: Tomi Cristin; D-na Boudard: Sanda Toma; Bernard: Mihai Niculescu; Lucie: Lamia Beligan; Josephine: Medeea Marinescu, Ileana Olteanu; Marie-Christine: Cesonia Postelnicu; Arthur: Silviu Biriş. Scenografia: Viorica Petrovici, Luiza Panait. Data premierei: 16 noiembrie 2004.

O piesă autobiografică, o viziune lucidă, puţin cinică, despre viaţă şi moarte, despre iubire şi căsnicie, despre părinţi şi copii, despre sănătate şi boală, despre prietenie, egoism şi generozitate. Şi despre teatru şi dramele lui contemporane. Un umor exploziv, o replică strălucitoare şi o eleganţă verbală rar întâlnită.

Pe masură ce asistă la dezmăţul fiicelor, la eşecul fiului, la presiunile prietenului, la reproşurile amantei, la resentimentele fostei soţii şi, nu în ultimul rând, la dezastrele instalaţiilor menajere, un cunoscut autor dramatic îşi scrie piesa.

logo-tnbEgoistul, un spectacol în care Jean Anouilh se pare că şi-a ascuns biografia sub chipul maestrului Radu Beligan.

„Anouilh nu ezită să fie ironic, să radiografieze, lucid şi neiertător, relaţiile dintre soţ şi soţie, dintre prieteni, dintre părinţi şi copii, atunci când ele se bazează pe meschine interese băneşti, aşa cum se întâmplă, din păcate, în nenumărate cazuri.” – Octavian Sava, „Cronica Română”.

Radu Beligan la Teatrul Național Radiofonic în săptămâna aniversară

 

costintuchilaANIVERSAREaniversare beligan,distribuție egoistul anouilh,egoitul de anouilh,radu beligan 95 de ani,radu beligan in egistul,regie radu beligan,teatrul național bucurești,vis
  Radu Beligan va împlini, pe 14 decembrie 2013, 95 de ani! La o vârstă la care cei mai mulți dintre noi nici nu îndrăznesc să viseze, cel mai mare și mai iubit actor român regizează, conferențiază, publică, acordă interviuri și, mai ales, joacă. Va juca și în seara zilei de...