de OANA MARIA CIONTU

aniversare gigi caciuleanu revista teatrala radio

Coregraf, scriitor și profesor. O personalitate complex și un artist de talie internațională.

Cei mai mulți dintre români l-au cunoscut abia acum, din emisiunea Uite cine dansează, ca membru al juriului. Dar el a urcat pe scenă încă de la vârsta de 14 ani. A fost mereu înconjurat de personalități sonore precum Miriam Răducanu, Ruxandra Racoviță, Pina Bausch, Jean Le Poulain, Patrick Dupond, Maïa Plissetskaïa și mulți alții, întâlniri şi prietenii din care au rezultat mereu colaborări de succes.

Gigi Caciuleanu Sursa foto ziarul Metropolis

Gigi Căciuleanu. Sursa foto: ziarul ”Metropolis”

Traseul său academic este lung și presărat cu multe momente importante, printre care absolvirea Școlii naționale de coregrafie din București, cu o remarcabilă completare a studiilor de dans și coregrafie la Teatrul Bolshoi din Moscova. Activitatea lui este prodigioasă: solist la Opera Română din București şi director artistic al Centrului Naţional Coregrafic din Rennes-Franţa, fondator al Companiei ”Gigi Căciuleanu” din Paris, director artistic al Baletului Naţional din Chile, câștigător al multor concursuri internaționale de dans și coregrafie, dar și realizator al atelierelor coregrafice din Paris, Rennes și Annecy.

Gigi Caciuleanu Foto TVR

Foto: TVR

Anul acesta, lumea teatrului românesc îi aduce un omagiu marelui artist (n. 13 mai 1947, la București) cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, prin organizarea unor evenimente.

emojiplay

”#Emojiplay”

Primul spectacol va fi #Emojiplay, care va avea loc miercuri, 10 mai 2017, la ora 19.00 la Teatrul Excelsior din Bucureşti, o creaţie artistică recentă a coregrafului, în care ni se revelează prin dans şi muzică noua formă de comunicare digitală a tinerei generaţii. De acest spectacol se va putea bucura inclusiv publicul din Arad duminică, 14 mai, la ora 20.00, la Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Nou.

Va urma spectacolul D’ale noastre, care va avea loc joi, 11 mai 2017, începând cu ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Național din București, un spectacol complex de teatru coregrafic, în care se trece în pași de dans de la o schiță a lui Ion Luca Caragiale la alta, în viziunea lui Gigi Căciuleanu.

Ultimul eveniment din această serie, L’Om GiGi: Linii Trasee Semne Sensuri, va avea loc duminică, 14 mai 2017, la ora 11.00, în Sala Pictură a Teatrului Național București, o întâlnire în care publicul îl va vedea pentru prima dată pe Gigi Căciuleanu în postura de conferențiar și va înțelege cum se desfășoară procesul creativ dincolo de scenă.

Biletele pentru cele două evenimente se pot achiziționa de pe www.mystage.rowww.biletmaster.ro și de la casele de bilete ale teatrelor.

Oana Maria Ciontu

logo revista teatrala radioVezi și: Arhiva rubricii Aniversare

Arhiva rubricii Teatru coregrafic

costintuchilaANIVERSARE#Emojiplay,academic,aniversare revista teatrala radio,Baletul Naţional din Chile,Caragiale Gigi Căciuleanu,Centrul Naţional Coregrafic din Rennes-Franţa,Compania ”Gigi Căciuleanu” din Paris,comunicare digitală,coregrafie,D'ale noastre,dans,gigi căciuleanu,Jean Le Poulain,L’Om GiGi: Linii Trasee Semne Sensuri,Maïa Plissetskaïa,miriam răducanu,Oana Maria Ciontu,Patrick Dupond,Pina Bausch,Ruxandra Racoviță,teatru coregrafic,Teatrul Bolshoi din Moscova,teatrul național bucurești,Uite cine dansează
de OANA MARIA CIONTU Coregraf, scriitor și profesor. O personalitate complex și un artist de talie internațională. Cei mai mulți dintre români l-au cunoscut abia acum, din emisiunea Uite cine dansează, ca membru al juriului. Dar el a urcat pe scenă încă de la vârsta de 14 ani. A fost mereu...