de ION PARHON

revista-teatrala-radio-3-ani-de-existenta

ion-parhonSe împlinesc trei ani de când internauţii iubitori de teatru au şi ei o revistă a lor! Iar dacă nevoia de arta spectacolului nu este altceva decât ea însăşi nevoia de „prinos de spirit”, ei bine, atunci, zi de zi şi ceas de ceas, la Revista Teatrală Radio, ca un modern „Ariel”, neobositul CostinTuchilă şi colaboratorii lui ne răsfaţă cu tot ce aştepţi, ba chiar şi cu surprize din viaţa atât de trepidantă a teatrului nostru şi a vrednicilor săi slujitori.

Cu pasiune şi competenţă, cu promptitudine şi onestitate, purtătorii de veşti ai legendarului Hermes, ca Domnica Ţundrea, Puşa Roth, Mariana Ciolan, Cristina Chirvasie, Ani Bradea, acelaşi Costin Tuchilă şi nu numai ei, aflaţi pretutindeni la post, adică în miezul evenimentelor şi al treburilor ce privesc lumea scenei, se străduiesc să medieze relaţia de suflet şi de minte între aceasta şi fanii mai vechi sau mai noi ai acestei arte.  Nu există festival de teatru, din această Românie atât de bogată cel puţin prin sărbătorile şi performanţele Thalei, nu există premieră ori spectacol greu de semnificaţii care să scape interesului şi atenţiei Revistei Teatrale Radio. Cronicile de festival şi de spectacol, reportajele, interviurile, materialele de analiză, dar şi unele genuri mai puţin sau deloc abordate în presa scrisă, cum sunt „cronica de întâmpinare” şi „cronica rolului” îşi află locul generos şi binemeritat în spaţiul plin de vitalitate şi de culoare al acestei reviste a internauţilor „bolnavi” de teatru.

revista-teatrala-radio-redactia-teatru-romania-cultural

Ce repede au trecut aceşti trei ani din viaţa ei, din viaţa scenelor noastre, din popasul pe care nevoia dialogului cu arta, cu cei din jur şi cu noi înşine nu pregetă să ne îndemne a-i afla împlinirea în sala de teatru.

Ani mulţi şi luminoşi pentru viitorul revistei, pentru minunata ei trudă închinată teatrului şi tuturor acelora atinşi de îndumnezeita lui pasiune!

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Aniversare

Arhiva rubricii Cronica rolului de Ion Parhon

costintuchilaANIVERSAREcronica rolului,ion parhon,revista teatrala radio 3 ani
de ION PARHON Se împlinesc trei ani de când internauţii iubitori de teatru au şi ei o revistă a lor! Iar dacă nevoia de arta spectacolului nu este altceva decât ea însăşi nevoia de „prinos de spirit”, ei bine, atunci, zi de zi şi ceas de ceas, la Revista Teatrală...