de DOINA PAPP

revista teatrala radio doi ani de existenta

doina-papp teatruCând eram redactor – realizator la Teatrul radiofonic, am încercat în mai multe rânduri să inițiez o revistă teatrală precum aceasta pe care o realizează cu mare succes colegul Costin Tuchilă. Pe vremea aceea nu se purta internetul, decât pe ici pe colo, și ideea unei reviste online nu putea trece prin capul nimănui. Cum spații pe unde se dobândeau greu, am rămas cu nostalgia unui proiect neîmplinit. Noroc că actuala Revistă Teatrală Radio m-a mai prins activă și sunt bucuroasă că pot să mă exprim aici, mai ales că acum frecventând mult mai intens viața teatrală, pot aduce informații la cald și pot opera comparații și sugestii chiar când vine vorba de Teatrul Național Radiofonic.

revista teatrala radio

Nu știu când a trecut timpul ca isprava să ajungă la această aniversare, cum însă de obicei acest moment e prilej de bilanț, mă alătur și eu celor care consideră recolta bogată și folositoare. Cu grijă pentru toate aspectele vieții teatrale, de la evocări la cronici curente, de la teatrul românesc la teatrul universal, de la actori în roluri celebre la creații memorabile în ansamblul lor, Costin Tuchilă și cei care-l ajută colaborând curent reușesc să acopere un peisaj întins al creației teatrale actuale în care teatrul radiofonic își are evident locul său privilegiat. Cu siguranță această viziune integratoare face ca producțiile acestui gen specific să fie din ce în ce mai căutate și incluse în manifestații de anvergură, festivaluri, reuniuni din toată țara, spațiul teatral dovedind că știe să interfereze profitabil domeniile din care-i e alcătuită ființa.

Sunt din ce în ce mai uimită cât de bine arată grafic publicația, bogat ilustrată și bine paginată, laudele binemeritându-le același domn Tuchilă care a învățat să facă singur toate aceste operațiuni. Îl invidiez!! Cum colaboratorii, cei care scriu, sunt nume dintre cele mai cunoscute, prezente în presa culturală (câtă mai e), conținutul articolelor este corespunzător nivelului pretins de o atare întreprindere. Îmi place să-mi citesc colegii (sper că și reciproca e valabilă), îmi place să aflu de la ei ce s-a mai întâmplat prin teatre din bogata informație furnizată, inclusiv pe la clubul de la Ramada-Majestic unde au loc frecvent evocări, aniversări, chiar și comemorări, asociate audițiilor. Dintre multele necazuri pe care vremurile de azi ni le pricinuiesc nu în ultimul rând din cauza masivei expansiuni a internetului, posibilitatea aceasta de a crea în mediul virtual un spațiu de comunicare jurnalistică în domeniul teatrului, drag nouă tuturor, e una de neegalat și ratat. De altfel tot mai larg vizitată această publicație online, a intrat deja în conștiința spectatorilor și ascultătorilor.

Tot înainte și La mulți ani Revistei Teatrale Radio!

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Aniversare

costintuchilaANIVERSAREdoina papp,evocări,ramada majestic,revista teatrala,teatru radiofonic
de DOINA PAPP Când eram redactor – realizator la Teatrul radiofonic, am încercat în mai multe rânduri să inițiez o revistă teatrală precum aceasta pe care o realizează cu mare succes colegul Costin Tuchilă. Pe vremea aceea nu se purta internetul, decât pe ici pe colo, și ideea unei reviste...