Teatru și educație, rubrică de MIRELA NICOLAE

teatru si educatie reportaj studenti actori mirela nicolae

2 rubrica teatru si educatie de mirela nicolae rev teatrala radioCristina Diaconescu, Mădălina Ignat şi Florin Georgescu sunt studenţi în anul al treilea la Universitatea „Hyperion”, Facultatea de Teatru, clasa prof. Virgil Ogăşanu. Împreună cu Ciprian Chiricheş şi Vlad Brumaru, studenţi în anul întâi la clasa prof. Doru Ana de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, au asistat săptămâna trecută la înregistrările realizate de Mihai Lungeanu la spectacolul radiofonic „În afara programului” nr. 7 de Federico Fellini şi Nicola Manzari. Textul a fost tradus de Sanda Socoliuc iar spectacolul va fi difuzat în premieră, în luna decembrie, la Radio România Cultural.

Pentru cei cinci studenţi, întâlnirea cu arta teatrală radiofonică a fost una de excepţie, mai ales că Vlad Brumaru şi Ciprian Chiricheş au fost selectaţi să interpreteze două roluri în această dramatizare.

studenti la inregistrare T1 mirela nicolae reportaj

În studioul „Mihai Zirra” al Radiodifuziunii. Fotografie de Mirela Nicolae

Pentru mine, întâlnirea cu ei a fost un prilej de bucurie şi speranţă. Dacă în anii ’90 şi începutul anilor 2000 eram tot mai sceptică în privinţa absolvenţilor din învăţământul universitar artistic, azi sunt încântată să descopăr tinere talente autentice, nu doar pe scenă, ci şi în sălile de clasă. Generaţia actuală promite mult nu doar în materie de vocaţie, ci şi în privinţa determinării; ştie ce vrea dar, mai ales, ştie să ajungă la vis folosind munca, tenacitatea şi creativitatea.

Vă invit să-i ascultaţi pe cei cinci studenţi bucureşteni într-un dialog sincer şi dinamic despre modul în care au perceput prima întâlnire cu scena teatrului radiofonic, de ce au ales o carieră în actorie şi cum ar trebui să fie legătura dintre sistemul universitar şi cel preuniversitar.

Grafică, ilustrații și editare multimedia: Costin Tuchilă.

mirela-nicolae

Mirela Nicolae

logo revista teatrala radio

Vezi: Arhiva rubricii Teatru și educație de Mirela Nicolae

Alte articole de Mirela Nicolae: Reîntoarcerea la valori poate determina progresul, reportaj 

Ora de educație teatrală 

Între mesajul educaţional şi cel protestatar – NETA 2015, cronică de teatru

Realitatea dintre vis şi coşmar, cronică de teatru

Teatru la superlativ – „Noaptea lui Helver” de Ingmar Vilkvist la NETA 2015, cronică de teatru

Umor negru și parodie amară la Sala Mică a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, cronică de teatru

Poveşti şi învăţăminte pentru adulţi în spectacolul „Omul-pernă” de Martin McDonagh, cronică de teatru

Un studiu memorabil: „«Tovarăşul de luptă» Caragiale”, cronică de carte

Citindu-l pe clovnul iubitor de viaţă, cronică de carte

logo revista teatrala radioVezi și: Arhiva rubricii Reportaj

costintuchilaTEATRU ȘI EDUCAȚIEciprian chiriches,cristina diaconescu,doru ana,învăţământ universitar artistic,madalina ignat,mihai lungeanu,mihai zirra,mirela nicolae,piesa teatru radiofonic fellini,reportaj rt,repotaj inregistrare teatru radiofonic,studenti actori,virgil ogășanu
Teatru și educație, rubrică de MIRELA NICOLAE Cristina Diaconescu, Mădălina Ignat şi Florin Georgescu sunt studenţi în anul al treilea la Universitatea „Hyperion”, Facultatea de Teatru, clasa prof. Virgil Ogăşanu. Împreună cu Ciprian Chiricheş şi Vlad Brumaru, studenţi în anul întâi la clasa prof. Doru Ana de la Universitatea Naţională...