abracadabra marian ralea proiect teatru national copii

Duminică 13 aprilie 2014, de Florii

sigla abracadabra teatrul national copiiCa într-un basm frumos, primăvară după primăvară, Teatrul Naţional pentru Copii mai creşte cu un an, în Duminica Floriilor.

Inspirat parcă de un gând eminescian, „Cu cât suntem mai naţionali, cu atât vom fi mai universali”, proiectul actorului Marian Râlea şi al Fundaţiei Abracadabra a prins viaţă, în anul 2001, cu sprijinul Teatrului Naţional din Bucureşti. De atunci, matineele duminicale sunt aşteptate la TNB cu bucurie, de copii şi de părinţi.

teatrul national pentru copii 13 stagiuni marian ralea

Un proiect longeviv, al cărui succes s-a datorat în primul rând caracterului interactiv al spectacolelor. Copiii sunt antrenaţi în joc alături de actori şi împreună dau viaţă poveştii cu fantezie şi cu haz. Niciun spectacol nu seamănă cu celălalt, pentru că aici, în fiecare duminică, are loc câte o premieră.

emile vernon fetita cu privire angelica

Émile Vernon, Fetiță cu privire angelică

Copiii s-au întâlnit de-a lungul vremii cu autori importanţi ai literaturii române şi universale şi au intrat în lumea basmelor, ca într-o magie, ajutaţi de câteva elemente de costum şi de decor. Învingându-şi teama, micuţii juc-actori au devenit, pentru o duminică de neuitat, eroi de poveste. Amintim, cu ocazia acestei aniversări, câteva din titlurile stagiunilor trecute: Tinereţe fără bătrâneţe după Petre Ispirescu, Făt-Frumos din lacrimă după Mihai Eminescu, Poveştile domnului Caragiale, după cele patru poveşti ale marelui scriitor român, Jocul de-a Shakespeare, povestiri după piesele lui Shakespeare de Mary şi Charles Lamb, Vrei să-ţi spun o poveste?, după poveştile lui Ion Creangă (Harap Alb, Punguţa cu doi bani, Fata moşului şi fata babei, Dănilă Prepeleac).

Protejat de magia florilor şi de creanga de salcie sfinţită în ziua de Florii, Teatrul Naţional pentru Copii a ajuns la o nouă aniversare.

Marian_Ralea

Marian Râlea

Iar „Povestea continuă în fiecare duminică, la Sala Media a TNB ne încredinţează actorul Marian Râlea. Dacă mai credem în magia copilăriei, sărbătoarea Floriilor, care pică în acest an în a 13-a zi a lunii aprilie este de bun augur pentru cea de-a 13-a noastră aniversare. Fără prezenţa dumneavoastră în sală, acest proiect nu ar fi existat. Vă mulţumim, dragi şi mici spectatori, dar şi dumneavoastră scumpilor noştri părinţi pentru aplauzele pe care ni le-aţi oferit pe parcursul acestor ani. Şi pentru că este zi de sărbătoare în duminica Floriilor, «La mulţi ani» celor care poartă nume de floare!”.

Amintim că duminică, 6 aprilie 2014, duminica dinaintea Floriilor, la Teatrul Naţional pentru Copii a avut loc un bal.

Vă invităm să ne urmăriţi pe:t ncopii.blogspot.com – Blog  (http://tncopii.blogspot.ro/), precum şi pe pagina spectacolului, de pe site-ul TNB (http://www.tnb.ro/?page=spectacol&idspec=144).

costintuchilaANIVERSAREabracadabra,aniversare teatrul national pentru copii,duminica floriilor,emile vernon,făt-frumos,marian râlea,shakespeare pentru copii,teatrul național pentru copii
Duminică 13 aprilie 2014, de Florii Ca într-un basm frumos, primăvară după primăvară, Teatrul Naţional pentru Copii mai creşte cu un an, în Duminica Floriilor. Inspirat parcă de un gând eminescian, „Cu cât suntem mai naţionali, cu atât vom fi mai universali”, proiectul actorului Marian Râlea şi al Fundaţiei Abracadabra a...