-magic-national-tnb

”Magic Național”, spectacolul Teatrului Național din București în care actorii cântă şi dansează acompaniaţi de Emy Drăgoi, regele jazz-ului la acordeon şi de formaţiile lui, aspiră să devină Magic… Internaţional!

Repertoriul ales de interpreţi adună, într-o paletă stilistică amplă, culturi şi limbi din toate colţurile lumii. Atmosfera se încinge treptat, iar la final publicul răsplătește din plin cu aplauze originalitatea fiecăruia dintre cei ce apar pe scenă.

Gândit inițial ca un concert dedicat Sărbătorilor, pentru iarna anului 2015, spectacolul şi-a dovedit calităţi ce l-au lansat de la o stagiune la alta, şi chiar de la o ţară la alta. În vara anului trecut, ”Magic Național” a participat cu un succes remarcabil la Ohrid Summer Festival, în Macedonia. Un alt turneu, la NISVIL JAZZ Festival din Serbia este în pregătire pentru vara acestui an.

Ato Kawara

În seara de 25 ianuarie 2018, la ora 20.00, la Sala Mare actorilor şi muzicienilor ce alcătuiesc echipa ”Magic Național” li se va alătura, pentru o unică reprezentaţie, solista japoneză Ato Kawara, cu trei melodii ce vor merge direct la sufletul spectatorilor. Îndrăgostită de România, bună vorbitoare de limba română – căreia îi adaugă un fin accent ardelenesc, Ato Kawara cântă în corul Operei din Cluj, a câştigat recent un concurs de romanţe la Baia Mare, interpretând ”Ciobănaş cu 300 de oi” şi este invitată de Ambasada Japoniei, anual, la sărbătorirea Zilei Naționale, ca interpretă a imnului național.

Pe pagina de Facebook a TNB o puteţi urmări pe Ato Kawara cântând imnul nostru, ”Deşteaptă-te române”, interpretat cu ocazia decorării lui Ion Caramitru cu cel mai important ordin japonez destinat cetăţenilor străini, Ordinul Soarelui Răsare, ce i-a fost înmânat de către Excelența Sa dl. Kisaburo Ishil, ambasadorul Japoniei la București, printr-o ceremonie desfășurată în cadrul recepției organizate de Ambasada Japoniei cu ocazia Zilei Naționale din 7 decembrie 2017.

Ato Kawara. Sursa foto TNB

Ato Kawara. Sursa foto: TNB

Alături de Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Marius Manole, Tania Popa, Istvan Teglas, Anca Sigartău, Lari Giorgescu, Aylin Cadîr, Eduard Adam, Florin Călbăjos, Emilian Mârnea, Petre Ancuţa, în acordurile însufleţite de Emy Drăgoi, 3D Pro’ect, Jazz Hot Club Romania şi Lucian Maxim, tânăra artistă japoneză va adăuga, în magia unei seri de iarnă la Naţionalul bucureştean, ceva din sufletul nipon şi din admiraţia ei pentru România!

Japonia e cu noi! S-o aplaudăm la scenă deschisă, în Sala Mare a TNB, în seara de 25 ianuarie, la spectacolul ”Magic Național”!

Comunicat al Teatrului Naţional ”I. L. Caragiale” din Bucureşti

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul Național din București

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIanca sigartau,Ato Kawara,aylin cadîr,Eduard Adam,Emilian Mârnea,Florin Călbăjos,ion caramitru,istvan teglas,lari giorgescu,magic national,marius manole,medeea marinescu,Petre Ancuţa,tania popa,teatrul național bucurești
”Magic Național”, spectacolul Teatrului Național din București în care actorii cântă şi dansează acompaniaţi de Emy Drăgoi, regele jazz-ului la acordeon şi de formaţiile lui, aspiră să devină Magic… Internaţional! Repertoriul ales de interpreţi adună, într-o paletă stilistică amplă, culturi şi limbi din toate colţurile lumii. Atmosfera se încinge treptat,...