teatru laborator bulandra

Pescărușul și Arlechino moare?, spectacole-laborator conduse de Antoaneta Cojocaru în cadrul Proiectului „Laboratorul de noapte”, vor avea primele reprezentații din noua stagiune, joi, 1 octombrie 2015, ora 19.00, în Sala „Toma Caragiu Studio Space” (Pescărușul) și duminică,  4 octombrie 2015, ora 20.00, Sala „Liviu Ciulei” (Laborator).

pescarusul. bulandra. antoaneta cojocaru

„Paradoxal, deși acest spectacol (laborator) este condus de o actriță, este cel mai viu. Este viu pentru că este rezultatul unei căutari, al unei dorințe de «altceva», e viu pentru că este expresia unei direcții anti-realiste ce se naște încet, dar sigur, în teatrul românesc saturat. Mai importantă decat orice imperfecțiune mi se pare căutarea de «forme noi», care este, în parte, și subiectul, și pledoaria textului, precum și interesanta tăietură operată în text și accentele puse în asa fel încât să fie adusă în prim-plan iubirea în toate ipostazele sale. E un spectacol viu pentru ca tatonează, pentru că încearcă, pentru că «traduce» textul prin metode actoricești diferite și pentru că acordă o atenție peste medie componentei fizice, încercând să transmită spectatorilor un tip de exaltare generat de uriașele energii strânse de acești actori. Aceasta compozită metodă fizică – ce vine în continuarea unor încercări similare din spectacolul Arlechino moare (un exercițiu de deconstruire a commediei dell’arte) produs în același format de laborator, în stagiunea trecută, tot la «Bulandra» – generează scene de reală intensitate, culminând cu scena finală dintre Nina Zarecinaia (jucată cu o apreciabilă energie interioară și deplină investiție de sine de către Antoaneta Cojocaru) și Treplev (Stefan Lupu – autentic și direct). Valoarea acestui spectacol […] este aceea că decupează un al treilea drum într-un peisaj teatral destul de previzibil și caracterizat de opoziția dintre estetica puternicei generații regizorale ’80 și atacul «teatrului frontal» produs în special în afara sistemului oficial de catre generațiile de după 2000.” (Cristina Modreanu, ArtAct Magazin).

pescarusul. bulandra.

Spectacolul-laborator Pescărușul de A. P. Cehov a avut premiera în decembrie 2013, iar din distribuție fac parte parte Mihaela Teleoacă (Arkadina), Adrian Ciobanu – Trigorin, Antoaneta Cojocaru – Nina Zarecinaia, Ștefan Lupu – Treplev, Richard Bovnoczki – Sorin, Gabriel Rauță – Dorn, Ela Ionescu – Mașa, Isabela Neamțu – Polina Andreevna, Lari Giorgescu – Medvedenko, Vlad Oancea – Samraev. Cu participarea lui Adrian-George Popescu în rolul Un pescăruș.

Muzica originală este semnată de Adrian-George Popescu, scenografia Mihai Pacurar, concept foto Alex Iatan, light design – Alexandru Darie.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/509950289168990

Trailerul spectacolului Pescărușul

Arlechino moare

„Adevărata bătrânețe e atunci când nu mai iubești.”

Arlechino moare? de Nikolai Evreinov, primul spectacol al Laboratorului de noapte condus de Antoaneta Cojocaru, aduce în prim-plan omul zilei de azi, prins în convenții sociale sufocante, care își ascunde identitatea în spatele unor măști, care aleargă dupa satisfacții materiale și care nu mai știe cum să se gândească la el însuși. Dar în egală măsură spectacolul vorbește despre Arlechino, eroul anti-erou, cel mai bun dintre noi, ignorat de cele mai multe ori, cel care se va sfârși luptând să restituie prietenilor săi propriile vieți.

Din distribuția spectacolului fac parte Adrian Ciobanu – Arlechino, Antoaneta Cojocaru – Pierrot, Ela Ionescu / Raluca Botez – Colombina,  Vlad Oancea / Marius Chivu – Dottore. Cu participarea sopranei Raluca Oprea. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Păcurar, light design Alexandru Darie; grafica afiș – Octavian Neculai; foto Alex Iatan.

Trailerul spectacolului Arlechino moare? 

Biletele pentru aceste reprezentatii se pot achiziționa direct de pe site-ul www.bulandra.ro.

Proiectul Laboratorul de noapte se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principesa Margareta a României.

costintuchilaȘTIRIantoaneta cojocaru,arlechino moare?,laboratorul de noapte,mihaela teleoacă,pescărușul,teatrul bulandra
Pescărușul și Arlechino moare?, spectacole-laborator conduse de Antoaneta Cojocaru în cadrul Proiectului „Laboratorul de noapte”, vor avea primele reprezentații din noua stagiune, joi, 1 octombrie 2015, ora 19.00, în Sala „Toma Caragiu Studio Space” (Pescărușul) și duminică,  4 octombrie 2015, ora 20.00, Sala „Liviu Ciulei” (Laborator). „Paradoxal, deși acest spectacol...