leonce si lena premiera teatrul oradea george buchner

Teatrul „Regina Maria” din Oradea anunță premiera unui nou spectacol muzical de excepție: Leonce și Lena (un scenariu original de Mihai Măniuțiu și Ada Milea, bazat pe piesa omonimă a lui Georg Büchner, în regia lui Mihai Măniuțiu), care va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie 2013, de la ora 19.00, la Sala Mare.

bicentenar george buchner leonce si lena oradea

Fotografii de Remus Toderici

Textul spectacolului Leonce și Lena spune povestea a doi prinţi, prinţul Leonce din Regatul Popo şi prinţesa Lena din Regatul Pipi. Căsătoria aranjată dintre cei doi urmează să aibă loc iar ambii decid în mod separat să scape de acest aranjament. Totuşi, nu reuşesc să fugă unul de celalalt, întîlnindu-se întâmplător fără să se recunoască şi îndrăgostindu-se. Cei doi decid să le joace o farsă părinţilor şi se întorc în Regatul Popo pentru a se căsători. Costumaţi în ei înşişi, realizează că, de fapt, soarta le-a luat-o înainte şi că au îndeplinit chiar dorinţa părinţilor lor.

georg buchner

Georg Büchner (17 octombrie 1813, Goddenau, Hessa–19 februarie 1837, Zürich)

Această poveste complexă despre putere şi obedienţă, iubire şi politică, pusă în scenă de Teatrul „Regina Maria”, marchează 200 de ani de la naşterea autorului, Georg Büchner. Este un spectacol muzical cu melodii interpretate live de către o mini-orchestră; toate personajele din Regatele Popo, respectiv Pipi cântă și dansează pe ritmurile muzicii originale, rodul talentatei artiste Ada Milea, care a lucrat și la scenariu; echipa de creație a spectacolului este una de excepție: regia poartă semnătura lui Mihai Măniuțiu, coregrafia este realizată de Vava Ștefănescu iar de decoruri și costume s-a ocupat Adrian Damian; Anca Hanu este asistent de muzică și text iar de light design se ocupă Lucian Moga.

sigla teatrul oradeaRegizorul Mihai Măniuțiu se reîntoarce la Teatrul din Oradea pentru acest proiect după colaborarări de succes cu spectacole precum Intrusa (2002), Shoah. Versiunea Primo Levi (2004) și Electra (2004).

Din distribuția spectacolului fac parte următorii artiști: Richard Balint (chitară), Eugen Neag, Alina Leonte, Emil Sauciuc, Daniel Vulcu, Andreea Gabor, Angela Tanko, Mihaela Gherdan, Simona Codreanu, Răzvan Vicoveanu, Pavel Sîrghi, Alin Stanciu, Radu Tudor, George Dometi, Andrian Locovei (acordeon), Florian Chelu (chitară bas), Alexandru Szuz (tobe).

Premiera din 23 noiembrie se joacă cu casa închisă, iar următoarele reprezentații ale spectacolului au loc joi, 28 noiembrie, de la ora 19, respectiv marți, 10 decembrie, de la ora 19 la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea. Biletele s-au pus în vânzare atât online, pe site-ul www.biletmaster.ro, cât și la Agenția Teatrului (telefon 0259 440 742).

 Ioana Ștef

PR Teatrul „Regina Maria”

www.teatrulreginamaria.ro+40 723 164 725

 Leonce şi Lena, repetiţii cu Ada Milea

costintuchilaPREMIERĂada milea,alina leonte,bicentenar leonce si lena,daniel vulcu,georg buchner,leonce si lena,minai maniutiu,muzical dupa leonce și lena,teatrul regina maria oradea
Teatrul „Regina Maria” din Oradea anunță premiera unui nou spectacol muzical de excepție: Leonce și Lena (un scenariu original de Mihai Măniuțiu și Ada Milea, bazat pe piesa omonimă a lui Georg Büchner, în regia lui Mihai Măniuțiu), care va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie 2013, de la ora...