cartea de teatru george banu in ceha

Institutul Cultural Român de la Praga împreună cu Academia de Arte ale Spectacolului şi Institutul Cultural Francez de la Praga organizează lansarea traducerii în limba cehă a cărţii Les Voyages du comédien (Nepodrobeny herec) de George Banu, tradusă de Jitka Goriaux Pelechová. Evenimentul va avea loc miercuri, 16 februarie 2017 la cafeneaua Institutului Cultural Francez de la Praga (Štěpánská 644/35, 110 00 Praha 1), începând cu ora 18.00.

george banu traducere in ceha

Actorul ne face să tăcem sau să fim entuziaşti. Cartea lui George Banu ne însoţeşte pe drumul de la actorul european la actorul oriental, de la actorul travestit la actorul străin sau la actorul bătrân. Aceste eseuri sunt născute dintr-o frecventare constantă a sălilor de teatru şi dintr-o pasiune pentru actorul-poet. Cartea unui spectator cu ochii fixaţi pe actorul viu care, în timp ce interpretează un personaj, depune mărturie şi se descoperă pe scena de teatru.

George Banu este critic şi om de teatru francez de origine română, profesor la Universitatea Sorbonne Nouvelle (Paris 3) şi autor a numeroase cărţi şi eseuri despre teatru.

Comunicat al Institutului Cultural Român de la Praga

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Cartea de teatru

costintuchilaCARTEA DE TEATRUgeorge banu,icr praga,Jitka Goriaux Pelechová,Les Voyages du comédien,Nepodrobeny herec
Institutul Cultural Român de la Praga împreună cu Academia de Arte ale Spectacolului şi Institutul Cultural Francez de la Praga organizează lansarea traducerii în limba cehă a cărţii Les Voyages du comédien (Nepodrobeny herec) de George Banu, tradusă de Jitka Goriaux Pelechová. Evenimentul va avea loc miercuri, 16 februarie 2017 la cafeneaua Institutului Cultural Francez de la...