peter shaffer letice & lovage

logo-mic-arte-dell-animaLuni, 20 noiembrie și miercuri, 22 noiembrie 2017, la ora 19.30 Teatrul Arte dell’Anima din București (strada Făinari, nr. 17D) prezintă în avanpremieră spectacolul ”Lettice & Lovage” de Peter Shaffer, în regia Geaninei Herghelegiu. Traducere de Crina Lință. În distribuție: Crina Lință, Ioana Pavelescu, Silviu Biriș. Light design: Alexandru Bibere. Pictură decor: Alina Mavru. Premiera este programată sâmbătă, 26 noiembrie 2017.

”Lettice & Lovage” este o savuroasă comedie satirică, scrisă în 1987 special pentru actrița Maggie Smith și spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet (o femeie pasionată de istorie, teatru și bucătărie elisabetană), ghid turistic la Conacul Fustian, conac bântuit (în opinia ei) și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Afis- lettice & lovage

Ca în fiecare loc de muncă, Lettice decide să urmeze ”regula celor trei Δ, regulă moștenită de la mama ei, imaginând fapte grandioase petrecute pe Marea Scară a Conacului. Lotte o concediază, dar are revelația întâlnirii unui om ”spectaculos”, pe care, săptămâni mai târziu, simte nevoia sa îl caute. Lotte îi va împărtăși acesteia faptul că a moștenit de la tatăl ei (proprietarul Editurii Perseus), ”ochii” pentru frumos, pentru construcțiile cu arhitectură splendidă, care dau identitate.

Cele două petrec tot mai mult timp împreună, reînviind scene din istorie și, inevitabil, se produce un accident, care conduce la un proces public. Cel mai intrigat de toate întâmplările ciudate care declanșează accidentul este avocatul Bardolph, un profesionist prins fără voia sa în mrejele imaginației actriței Lettice Douffet.

Ce au în comun Lettice Douffet, Charlotte Schoen și Maria Stuart, regina Scoției rămâne să descoperim împreună la Teatrul Arte dell’Anima.

Bilete: https://www.mystage.ro/bilete/lettice-lovage-895/#/r=3902 sau la telefon: 0733.060.033.

Comunicat al Teatrului Arte dell’Anima

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Arte dell’Anima

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂcrina lință,Geanina Herghelegiu,Ioana Pavelescu,Lettice & Lovage,Maggie Smith,Marea Scară a Conacului,peter shaffer,Silviu Biriş,Teatrul Arte dell'Anima din București
Luni, 20 noiembrie și miercuri, 22 noiembrie 2017, la ora 19.30 Teatrul Arte dell'Anima din București (strada Făinari, nr. 17D) prezintă în avanpremieră spectacolul ”Lettice & Lovage” de Peter Shaffer, în regia Geaninei Herghelegiu. Traducere de Crina Lință. În distribuție: Crina Lință, Ioana Pavelescu, Silviu Biriș. Light design: Alexandru...