lucian-varsandan despre tgst

Lucian Vărșăndan, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, va susține marți, 30 august 2016, de la ora 16.15, la Casa „Adam Müller-Guttenbrunn” din Timișoara prelegerea intitulată Schimbarea și reprofilarea Teatrului German de Stat din Timișoara după 1989. Textul abordează parcursul impus paradigmei teatrului, de la o instituție adresată exclusiv minorității germane, având importante griji existențiale la momentul Revoluției din 1989, până la a deveni unul dintre cei mai apreciați producători de spectacole din România, cu un public diversificat și schimbat.

Lucian Varsandan

Lucian Vărșăndan

Prelegerea este susținută în cadrul conferinței Banatul în perspectivă: Schimbare – memorie – identitate, care este organizată în 30 și 31 august 2016 la Timișoara de către Deutsche Gesellschaft e. V. (Societatea Germană), în colaborare cu Fundația „Konrad Adenauer”, Forumul Democrat al Germanilor din România, Forumul Regional Banat și Asociația Șvabilor Bănățeni din Germania.

Lucian Vărșăndan este directorul Teatrului German de Stat din Timișoara din 2007. Pe perioada mandatului de secretar de stat, contractul său de managementeste suspendat. Teatrul este condus în această perioadă de actrița Ioana Iacob, în calitate de director interimar.

Andreea Andrei
Referent de presă, Teatrul German de Stat din Timișoara

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul German de Stat din Timișoara 

Arhiva rubricii Știri

costintuchilaȘTIRIbanatul in perspectiva,lucian vărșăndan,teatrul german de stat timișoara
Lucian Vărșăndan, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, va susține marți, 30 august 2016, de la ora 16.15, la Casa „Adam Müller-Guttenbrunn” din Timișoara prelegerea intitulată Schimbarea și reprofilarea Teatrului German de Stat din Timișoara după 1989. Textul abordează parcursul impus paradigmei teatrului, de la o instituție adresată...