george constantin revista teatrala radio

Așa cum anunțam, consecventă programului său de a vă oferi portrete monografice ale unor mari actori români, readucându-i astfel în actualitate cu mijloacele de care dispunem, Revista Teatrală Radio dedică luna mai 2014 lui George Constantin.

În 26 aprilie 2014 s-au împlinit 20 de ani de la despărțirea de marele actor George Constantin. Născut într-o zi de mai, 3, a anului 1933, la București, părăsea această lume în plină putere creatoare, lăsând o amprentă stilistică inconfundabilă pe scena de teatru, în film și la teatrul radiofonic.

george constantin iona marin sorescu

George Constantin în Iona. Fotografie din arhiva familiei. Sursa foto: www.georgeconstantin.ro

La rubrica Remember, în 3 mai, Annie Muscă îl va evoca pe George Constantin. Pe lângă portretul de la rubrica Remember, veți citi comentarii, evocări, amintiri despre George Constantin și veți asculta fragmente din înregistrări aflate în Fonoteca de Aur. Luni, 19 mai 2014, la ora 11.00, în cadrul  audițiilor de la Clubul Ramada-Majestic din București, Teatrul Național Radiofonic va organiza o Evocare George Constantin, prilej de a-l reasculta în Iona de Marin Sorescu, regia artistică: Dan Puican (1992).

evocare mari actori romani george constantin mai 2014 revista teatrala radio

Duminică 27 aprilie 2014, la ora 14.00, la Radio România CulturalTeatrul Național Radiofonic a difuzat un spectacol din Fonoteca de Aur, Cymbeline de William Shakespeare, cu George Constantin în rolul titular, în regia lui Cristian Munteanu, înregistrare din anul 1978. Duminică, 4 mai, la aceeași oră, la RRC, vă invităm să ascultați Patima roșie de Mihail Sorbul, regia: Dan Puican (1992, spectacol distins cu Premiul UNITER pe anul 1994). Tot la România Cultural îl veți mai asculta pe George Constantin în Iona de Marin Sorescu (marți, 6 mai, ora 19.00), în Candida de G. B. Shaw, regia: Elena Negreanu, 1983 (duminică, 11 mai, ora 14.00) și în alte spectacole din Fonoteca de Aur.

logo revista teatrala radioReamintim că în martie v-ați reîntâlnit cu  Gina Patrichi, site-ul nostru publicând substanțiale comentarii și interviuri într-o lună dedicată marii actrițe și încheiată. în 31 martie 2014, cu evocarea de la Majestic.

În 17 aprilie am marcat pe acest site  semicentenarul George Vraca.

Costin Tuchilă

Până sâmbătă, un scurt fragment din Henric al IV-lea de William Shakespeare, cu George Constantin în rolul lui Falstaff, regia: Cristian Munteanu, 1984

Grafică, ilustrații și editare multimedia: Costin Tuchilă.

costintuchilaPROMOannie muscă,costin tuchilă,falstaff,george constantin,george vraca,mari actori romani evocati la radio,patima rosie mihail sorbul,sir john faslatff interpretat de george constantin,tnr
Așa cum anunțam, consecventă programului său de a vă oferi portrete monografice ale unor mari actori români, readucându-i astfel în actualitate cu mijloacele de care dispunem, Revista Teatrală Radio dedică luna mai 2014 lui George Constantin. În 26 aprilie 2014 s-au împlinit 20 de ani de la despărțirea de marele...