unteatru

Miriam Răducanu • A. G. Weinberger • Constantin Cojocaru • Marian Râlea • Cătălina Buzoianu • Emilia Dobrin

Sub genericul Luna Personalităţilor la UNTEATRU, în perioada următoare la Teatrul UNTEATRU din București vor avea loc spectacolele:

sigla rosu unteatru• Joi, 21 noiembrie 2013, ora 19.00 (și nu ora 21.00, cum a fost anunțat anterior):

Avanpremieră: Poezia visului, versuri de Emil Botta. Un spectacol de Miriam Răducanu. Scenografia: Vladimir Turturică. Cu: Lari Giorgescu.

„Poezia, când e bogată în semnificații și culori autentice, dă substanță nu numai lecturii sau recitalului. Ea poate da conținut unui spectacol teatral cu tot ceea ce înseamnă acest gen artistic. Creația celui ce a fost un mare actor și excepțional poet, Emil Botta, ne-a inspirat în încercarea de a-i valorifica multitudinea de idei și metafore într-un format teatral.

Am ales din Emil Botta cateva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini și întâmplari încărcate de sensuri și sugestii. Rezultatul: spectacolul de față.” (Miriam Răducanu).

LARI GIORGESCU

Lari Giorgescu

sigla rosu unteatruVineri, 22 noiembrie, ora 19.00 (nu la ora 20.00 cum a fost anunțat anterior):

Concert Weinberger: Far Out Gringo

O selecție din cele mai frumoase piese muzicale crossover, spuse cu tandrețe, cu pasiune și cu emoție. Muzica e și poezie sau poezia e muzică? Un concert recital în care poemele artistului își fac loc printre temele muzicale ce aparțin anilor ’20, ’30 și până azi. Sunt piese care poate îți trezesc amintiri pierdute, altele, ți-au clădit edificiul pe care stai astăzi. A. G. Weinberger nu obosește să își pună și să îți pună cele mai incomode întrebări până într-acolo unde ating textura firească a miezului existenței noastre.

Far Out Gringo sau cateva dintre cele mai subtil alese muzici de la Altantic până la Pacific.

AG-Weinberger

A. G. Weinberger

sigla rosu unteatru• Sâmbătă, 23 noiembrie 2013, ora 19.00: 

Premieră: Blackbird de David Harrower. Cu: Constantin Cojocaru, Florina Gleznea. Regia: Andrei și Andreea Grosu. Scenografia: Vladimir Turturică.

Blackbird își propune să ne plaseze într-o sală de judecată în care noi, publicul să încercăm să emitem un verdict asupra unei fapte săvârșite. Să judecăm, să blamăm sau să iubim două personaje care ne vor răscoli și ne vor forța să ne uităm înăuntrul nostru căutând soluția.

Un text contemporan aparținând unuia dintre cei mai importanți dramaturgi tineri, montat într-o foarte scurtă perioadă de timp în toată lumea.

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Florina-Gleznea unteatru

Florina Gleznea

sigla rosu unteatru• Duminică 24 noiembrie, ora 19.00: 

Scrisoare către Casandra de Pedro Eiras. Cu: Cristina Casian, Liviu Pintileasa. Regia: Andrei și Andreea Grosu. Scenografia: Vladimir Turturică.

Scrisoare catre Casandra este încercarea lui Pedro Eiras de a supraviețui unei lumi în care violența, singurătatea și moartea înfloresc amețitor. Doi îndrăgostiți, o scrisoare și depărtarea. Fragilitatea discursului teatral e potențat de fundalul imaginat de autor: războiul. Se vorbețte despre un soldat condamnat care a făcut tot ce-i stătea în putință pentru a evita nebunia. Și despre o Cassandra – cea blestemată să ghicească. Prin cuvintele ei Pedro Eiras încearcă psihanaliza, deconstructivismul, pentru a transmite ca textul lumii întregi se afla acolo, așteptând să fie citit.

„Cu toate că cititul este un blestem lucid, am scris această piesă pentru a ști să citesc un pic mai bine.” – Pedro Eiras.

sigla rosu unteatru• Luni 25 noiembrie, ora 19.00: 

Scrisoarea unei necunoscute de Stefan Zweig.  Cu: Mihaela Săndulescu.  Regia: Marian Râlea.

„Viaţa înseamnă emoţie, sentiment. Trăim şi ne manifestăm în speranţe şi temeri, în iluzii şi deziluzii, în fantezii şi visuri înşelătoare. Iubirea este îngerul şi demonul sufletului: te poate purta pe cele mai înalte culmi, dar te poate duce şi în cele mai întunecate colţuri ale iadului. Un joc de teatru… propus de doi… a dus în priviri, buze şi în pumni, o cortină strânsă bine de lacrimi şi zâmbete.”

Scrisoarea unei necunoscute este un one woman show care relatează o poveste de iubire – un amalgam de bucurie şi suferinţă – care se naşte încă din fragedă copilărie. O mărturisire înşirată într-o scrisoare ca o ultimă suflare a unei femei, care stă faţă-n faţă cu moartea şi care hotărăşte să rămână chiar şi în ultimul ceas o necunoscută în faţa bărbatului iubit.

sigla rosu unteatru• Marți 26 noiembrie, ora 19.00: 

Blackbird de David Harrower. Cu: Constantin Cojocaru, Florina Gleznea. Regia: Andrei și Andreea Grosu. Scenografia: Vladimir Turturică.

Blackbird își propune să ne plaseze într-o sală de judecată în care noi, publicul să încercăm să emitem un verdict asupra unei fapte săvârșite. Să judecăm, să blamăm sau să iubim două personaje care ne vor răscoli și ne vor forța să ne uitam înăuntrul nostru căutând soluția.

Un text contemporan aparținând unuia dintre cei mai importanți dramaturgi tineri, montat într-o foarte scurtă perioadă de timp în toată lumea.

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

sigla rosu unteatru• Miercuri 27 noiembrie, ora 19.00:

Cel mai frumos roman din lume după un text de Larry Tremblay. Cu: Nicoleta Lefter și Ionuț Grama. Regia: Alexandra Penciuc. Scenografia: Tudor Prodan.

„Ajunge să deschidă primul caiet și să citească din el ca să poată trăi. Oamenii se apropie și îl ascultă, indiferent de limba pe care o vorbesc. Când închide caietul, îi oferă mâncare și băutură; abia așteaptă să termine masa, și îi cer să citească mai departe. Deschide al doilea caiet. Citește. Când îl închide, oamenii îi dau cămașa de pe ei, ca sa auda urmarea. Când, în zori, închide al 12 lea caiet, mulțimea se aruncă la picioarele lui, gata să-și dea viața pentru a-i arăta recunoștința. Fratele meu cunoaște astfel orașele gigantice, cerul roșiatic din zori de zi, pâmântul reavăn de boare, satele agățate de versantul munților: Viața mea a devenit cel mai frumos roman din lume.”

sigla rosu unteatru• Vineri 29 noiembrie, ora 19.00: 

Frumoasa călătorie a urșilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt de Matei Vișniec. Cu: Iolanda Covaci, Marius Călugărița. Sound design: Mihai Prejban/Sorin Antonie. Regia: Cătălina Buzoianu. Mişcarea scenică: Galea Bobeicu. Elemente pantomimă: Adrian Nour.

Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi…

iolanda covaci

Iolanda Covaci

sigla rosu unteatru• Sâmbătă, 30 noiembrie, ora 19.00:

Concert de flamenco „Baila la luna”. Cu: Pilar Diaz Romero și Tiberiu Gogoanţă

O seară în cel mai pur stil spaniol. Muzici din vechime cântate cu foc, ritmuri de chitară şi dansuri năucitoare. Pasiune pură transformată în muzică.

Flamenco înseamnă suferinţă şi bucurie profundă, o voce de foc în cadenţe de chitară, patimă şi contraste care-ţi vorbesc în final despre plăcerea de a trăi. E zvonul străzilor mângâiate de soarele andaluz, e tradiţia unor oameni simpli şi frumoşi, turnată în ritmuri pline de vitalitate, care fac inimile să danseze.

flamenco

sigla rosu unteatru• Duminică, 1 decembrie, ora 19.00:

Compagnie 28 și Teatrul Unteatru: Retox. România este țara occidental xeroxată de Eugen Jebeleanu. Cu: Emilia Dobrin, Conrad Mericoffer, Camelia Pintilie, Pompilius Onofrei și Yann Verburgh. Un concept scenic de Yann Verburgh. Set & costumes design: Velica Panduru. Soundtrack: Alex Turcin-Halka. Video designer: Cinty Ionescu.

Un spectacol-concert despre sine.

Nerecomandat sub 16 ani.

Numărul de locuri este limitat.

Pentru informaţii suplimentare, contactaţi: Echipa UnTeatru, tel.: 0737 262. 112

UNTEATRU (str. Ilfov nr.1, în spatele CEC-ului de pe Calea Victoriei).

 

costintuchilaȘTIRIa g weinberger,cătălina buzoianu,emil botta,flamenco,iolanda covaci,lari girogescu,matei vișniec,miriam răducanu,unteatru program 21 nov 1 dec 2013,xerox
Miriam Răducanu • A. G. Weinberger • Constantin Cojocaru • Marian Râlea • Cătălina Buzoianu • Emilia Dobrin Sub genericul Luna Personalităţilor la UNTEATRU, în perioada următoare la Teatrul UNTEATRU din București vor avea loc spectacolele: • Joi, 21 noiembrie 2013, ora 19.00 (și nu ora 21.00, cum a fost anunțat...