lut premiera teatrul national bucuresti

O nouă premieră la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București

Joi, 18 februarie și vineri, 19 februarie 2016, la ora 20.00, la Sala Atelier a Teatrului Național din București va avea loc premiera oficială a spectacolului Lut de Marijke Schermer, în regia lui Vlad Massaci. Distribuția: Dora: Irina Movilă; Vink: Mircea Rusu; Nele: Natalia Călin; Titus: Claudiu Istodor; Imme: Cristina Constantinescu. Scenografia: Andu Dumitrescu. Ilustrația muzicală: Vlad Massaci, Andu Dumitrescu. Lighting design și video: Andu Dumitrescu. Regia tehnică: Laurențiu Andronescu, Cristian Paraschivescu.

afis_lut tnb

Un nou spectacol al Teatrului Naţional din Bucureşti, cu o distribuție remarcabilă, vă dă întâlnire, la Sala Atelier, cu o poveste de dragoste semnată de o autoare olandeză, binecunoscută în ţara ei.

imagini din spectacolul lut de Marijke Schermer tnb

Imagini din spectacol

Lut (Klei, 2002) este cel mai cunoscut text dramatic al scriitoarei de succes, născută la Amsterdam, care, până la vârsta de 40 de ani a scris peste 10 piese de teatru şi două romane, iar în 2009 a fost distinsă cu Premiul pentru Literatură „Charlotte Kohler”.

Regizorul Vlad Massaci, aflat la prima sa montare pe o scenă a TNB, dă viață, împreună cu scenograful Andu Dumitrescu şi cu actorii din distibuţie, unui spectacol încărcat de melancolii nordice, cu personaje bogat construite, conflicte puternice și un deznodământ neașteptat.

irina movila lut

Irina Movilă în spectacolul Lut de Marijke Schermer, regia: Vlad Massaci, Teatrul Național din București

În rolul principal feminin, cel al Dorei, vă veţi întâlni cu una din cele mai importante actriţe din generaţia de mijloc, Irina Movilă. Ea crede că „nevoia de a mitiza absolutul unei relații o avem toți cei care considerăm iubirea un vector important în viața noastră. Iar clipele de maximă fericire, cu cât sunt mai scurte, cu atât le dilată pe cele nefericite”.

irina movila claudu istodor lut

Irina Movilă și Claudiu Istodor 

Dezamăgită de faptul că bărbatul pe care l-a considerat marea ei dragoste a părăsit-o fără explicații, Dora a decis să se retragă într-un ținut pustiu din mijlocul unei mlaștini de lut, cu un nesfârșit cer cenușiu deasupra capului, înconjurată însă, protector, de cei dragi. Soț, fiică, soră, toţi au urmat-o de bunăvoie în acest exil melancolic, considerând că o jumătate de Dora înseamnă mai mult decât nicio Dora.

Mircea Rusu

Mircea Rusu. Fotografii din spectacol de Florin Ghioca. Sursa foto: TNB

În compania unui cuplu dramatic puternic, interpretat cu patos de Irina Movilă şi Mircea Rusu, secondați de Claudiu Istodor, Natalia Călin și Cristina Constantinescu, veţi urmări o poveste de dragoste cu două despărţiri… Amândouă, la fel de neaşteptate.

Comunicat al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Teatrul Național din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂclaudiu istodor,Irina Movilă,lut,lut de Marijke Schermer,mircea rusu,mlastina,premiera rtr,teatrul național bucurești,vlad massaci
O nouă premieră la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București Joi, 18 februarie și vineri, 19 februarie 2016, la ora 20.00, la Sala Atelier a Teatrului Național din București va avea loc premiera oficială a spectacolului Lut de Marijke Schermer, în regia lui Vlad Massaci. Distribuția: Dora: Irina Movilă;...