Cronică de teatru de CHRISTIAN TĂMAȘ

cronica de teatru christian tamas ma mut la tata compania d aya

Miercuri, 16 martie 2016, a avut loc pe scena Naționalului ieșean spectacolul cu piesa Mă mut la… tata? de Andreas Petrescu, în regia lui Gelu Colceag, prezentat de compania D’AYA, continuare a comediei Mă mut la mama.

ma mut la tata

Fără să caute răspunsuri la probleme existențiale, dar și lipsită de obsedantele aluzii social-politice și, mai ales, de la fel de obsedantele vulgarități mai mult sau mai puțin străvezii, care își fac cu încăpățânare apariția în multe dintre comediile jucate pe scenele teatrelor noastre transformate în scene de bâlci, Mă mut la… tata? – beneficiind de un text dens, bine articulat, în care comicul de limbaj și comicul de situație se întrepătrund și se susțin cu succes –, constituie o comedie bulevardieră autohtonă alertă, cu replici scânteietoare și qui pro quo-uri credibile, oferind o partitură pe măsură unor actori de talia Adrianei Trandafir, sclipitoare în rolul Adrianei (mama), și a lui Adrian Păduraru, la fel de în largul lui ca întotdeauna, în rolul lui Adrian (viitorul tată?), secondați cu aceeași naturalețe și vioiciune de Andreas Petrescu (Andrei, fiul cel mare) și Gabriel Fătu (Gabriel, mezinul) precum și, nu în ultimul rând, chiar dacă în rol secundar, de Anca Dinicu („polițista”).

Ma-mut-la-tata imagine din spectacol

Imagine din spectacol

Cu toate că nu emite pretenții la universalitate, biciuind moravuri și construind sau reconstruind tipologii, și nici nu se avântă în explorarea mai mult sau mai puțin profundă a temelor predilecte ale genului comic, Mă mut la… tata? (regia tehnică: Dan Ionescu, costume: Eliza Munteanu), izbutește să creeze două ore de bună dispoziție printr-o reprezentație „rotundă”, cu personaje vii, coborâte din cotidian, în care ne regăsim sau ne putem regăsi fiecare dintre noi.

Videoclip

Christian Tămaș

Christian Tămaș

logo revista teatrala radioAlte articole de Christian Tămaș: 

„Prințul fericit” – O reprezentație de neocolit

Dorel Vișan, „de vorbă cu Domnul”, la Alba Iulia 

Cu „D’ale carnavalului” la Iași

costintuchilaCRONICA DE TEATRUadrian paduraru,adriana trandafir,christian tămaș,compania d aya,cronică de teatru rtr,ma mut la tata
Cronică de teatru de CHRISTIAN TĂMAȘ Miercuri, 16 martie 2016, a avut loc pe scena Naționalului ieșean spectacolul cu piesa Mă mut la... tata? de Andreas Petrescu, în regia lui Gelu Colceag, prezentat de compania D’AYA, continuare a comediei Mă mut la mama. Fără să caute răspunsuri la probleme existențiale, dar...