magazinul de sinucideri teatrul de comedie

Teatrul de Comedie din București vă invită miercuri, 7 februarie 2018, ora 19.00, la Sala Nouă, la premiera oficială a spectacolului ”Magazinul de sinucideri” după Jean Teulé, traducere de Magda Răduță, regia și dramatizarea: Marina Diana Hanganu. Distribuția: Liviu Pintileasa (Mishima), Armine Vosganian (Lucrece), Maria Mitu (Alan), Irina Ștefan (Marylin), Răzvan Krem Alexe (Ernest). Scenografia: Sabina Veșteman și Bianca Veșteman;  muzica: Răzvan Apetrei; coregrafia și mișcarea scenică: Alexandra Apetrei; video: Armine Vosganian și Cristian Vlădescu; animații: Bogdan Nedelcu și Vlad Gheorghe.

Jean Teulé este romancier, creator de benzi desenate, regizor de film și scenarist francez. După succesele înregistrate cu volumele ”Curcubeu pentru Rimbaud”, ”Baladă pentru un tată uitat” și ”Eu, François Villon”, publică în 2007 poate cel mai cunoscut și mai iubit roman al său, ”Magazinul de sinucideri”. În 2012, romanul a stat la baza unui lung-metraj de animație, realizat de Patrice Leconte.

Razvan Krem Alexe, Irina Stefan, foto Andrei Runcanu

Razvan Krem Alexe și Irina Ștefan

Într-un oraș în care optimismul nu mai are loc, familia Tuvache conduce un magazin care vinde celor lipsiți de speranță soluții cât mai speciale de ”evadare din viață”. În această familie înnegurată se naște însă un copil care vede lumea în cu totul alte culori, motiv pentru un conflict ireconciliabil. Va reuși oare să coloreze și viețile celorlalți? Spectacolul Teatrului de Comedie este o comedie neagră de la care pleci iubind și mai mult viața.

Liviu Pintileasa, foto Andrei Runcanu

Liviu Pintileasa. Fotografii de Andrei Runcanu. Sursa: Teatrul de Comedie

”Am ales să adaptez romanul lui Jean Teulé pentru că ne propune o variantă hiperbolizată în cheie comică a unor anxietăți reale, actuale, dar proiectate într-un viitor apropiat. Povestea sfidează convenția strict realistă și aprinde imaginația, așa că am transformat-o în musical. La nivel macro-social, spectacolul satirizează capitalismul din ce în ce mai agresiv – sinuciderea a devenit brand de lux, deci un segment important din capitalul cultural, social și economic! În prim plan se află traseul familiei Tuvache, din care lipsesc acceptarea reciprocă și comunicarea, sugrumate de mecanismul lumii cu susul în jos. Textul lansează, totodată, întrebări de natură filozofică despre sensul vieții și sursele fericirii, întrebări cărora nu mi-am propus să le dăm un răspuns în acest spectacol. Din contră, am dorit ca ele să pulseze mereu dincolo de comic, precum o linie melodică neliniștitoare. Oferim, totuși, o cale de a lupta cu depresia și disperarea: «Dacă viața nu mai vrei să o trăiești / Trebuie să iubești / Dacă pân-acuma încă n-ai aflat / Să trăiești e minunat.»” – Marina Diana Hanganu.

Proiect câștigător la concursul COMEDIA ȚINE LA TINEri, ediția a VIII-a, 2017

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Comunicat al Teatrului de Comedie din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul de Comedie din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂJean Teulé,Liviu Pintileasa,Marina Diana Hanganu,musical,Rimbaud,teatrul de comedie
Teatrul de Comedie din București vă invită miercuri, 7 februarie 2018, ora 19.00, la Sala Nouă, la premiera oficială a spectacolului ”Magazinul de sinucideri” după Jean Teulé, traducere de Magda Răduță, regia și dramatizarea: Marina Diana Hanganu. Distribuția: Liviu Pintileasa (Mishima), Armine Vosganian (Lucrece), Maria Mitu (Alan), Irina Ștefan (Marylin),...