maia-morgenstern-empire-spectacol-graz

Teatrul Schauspielhaus din Graz în colaborare cu Festivalul internaţional de artă contemporană „steierischer herbst“ prezintă premiera austriacă a spectacolului Empire cu Maia Morgenstern, în regia lui Milo Rau. În zilele de 14 şi 15 octombrie 2016, de la ora 19.30, în sala „Haus Eins” a Schauslpielhaus Graz au loc două reprezentaţii ale performance-ului. Reprezentaţia din data de 14 octombrie este urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul. Din distribuţie fac parte Maia Morgenstern, Ramo Ali, Akillas Karassisis şi Rami Khalaf. 

Spectacolul se joacă în limbile română, arabă, greacă şi kurdă, cu supratitrări în limba germană şi este o producție a IICP — Institutul Internațional al Crimelor Politice, în colaborare cu Zürcher Theater Spektakel din Zürich, Teatrul Schaubühne din Berlin și Festivalul „steierischer herbst“ de la Graz, fiind sponsorizat de Primăria din Berlin — Cancelaria Senatului — Afaceri Culturale — Fondurile Culturale din Berlin, Pro Helveţia și Migros-Kulturprozent. Producția este susținută de Kulturförderung Kanton St. Gallen și Schauspielhaus Graz şi promovată de Institutul Cultural Român de la Viena.

empire-8318-c-marc-stephan-1030x687

Empire. Foto: Marc Stephan

Ce înseamnă refugiu? Ce înseamnă acasă? Cum va arăta noua Europă? Spectacolul Empire prezintă prim-planuri biografice ale oamenilor care au venit ca refugiați în Europa sau care au rămas fără case. În spectacolul Empire, patru protagonişti din România, Grecia, Siria și Kurdistan mărturisesc, într-o notă artistică, întâmplări de un adevăr tragic. Ce se întâmplă cu oamenii care i-au pierdut pe cei dragi sau care și-au pierdut casele din cauza crizelor de la nivel mondial și a războiului?

Concept, text şi regie: Milo Rau. Text şi interpretare: Maia Morgenstern, Ramo Ali, Akillas Karassisis şi Rami Khalaf. Muzică: Eleni Karaindrou. Dramaturgie: Stefan Bläske şi Mirjam Knapp. Costume: Anton Lukas. Video: Marc Stephan. Sound design: Jens Baudisch. Regia tehnică: Aymrik Pech. Subtitrări: Mirjam Knapp. Coordonare artistică: Mascha Euchner-Martinez şi Eva-Karen Tittmann. Voluntariat: Yven Augustin. Grafică: Nina Wolters. Social media: Jonas Weissbrodt.
Trailer spectacol: http://blog.schauspielhaus-graz.com/der-trailer-zu-empire/

Informaţii despre accesul la spectacol găsiţi accesând următorul link: http://www.schauspielhaus-graz.com/play-detail/empire.

Comunicat al Institutului Cultural Român de la Viena

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂempire,icr viena,maia morgenstern,milo rau,teatru graz
Teatrul Schauspielhaus din Graz în colaborare cu Festivalul internaţional de artă contemporană „steierischer herbst“ prezintă premiera austriacă a spectacolului Empire cu Maia Morgenstern, în regia lui Milo Rau. În zilele de 14 şi 15 octombrie 2016, de la ora 19.30, în sala „Haus Eins” a Schauslpielhaus Graz au loc două...