annie musca stefan tapalaga portret remember

rubrica remember annie musca revista teatrala radioȚinută impecabilă, zâmbet cald și discret, eleganță, același aer nevinovat pe scenă, la cinema și pe micul ecran. Un alt fel de actor și de om ce răspândea în jur seninătate. Un artist care n-ar fi îndrăznit vreodată să supere pe cineva. Generos cu semenii și cu un simț al profesiei bine conturat, Ștefan Tapalagă (4 aprilie 1933–21 mai 1994) a rămas nu doar în memoria colegilor de scenă, ci în memoria colectivă a celor care au iubit teatrul, cinematograful și, mai tânăra inovație a anilor ’50, televiziunea.

Annie Muscă

stefan tapalaga de annie musca

Ștefan Tapalagă

Campion național și olimpic la scrimă, student la Paris și la București, actor din primii ani de carieră la Teatrul de Comedie din București, înființat de Radu Beligan în 1960, roluri memorabile în teatru, în spectacole ale unor mari regizori, dar și actor de succes în film: despre toate acestea vineri, 4 aprilie 2014, în portretul monografic dedicat de Annie Muscă lui Ștefan Tapalagă.

rubrica remember annie musca revista teatrala radioReamintim că la rubrica Remember a Revistei Teatrale Radio, Annie Muscă vă oferă în fiecare lună articole cu caracter monografic despre cei sosiți sau plecați în luna respectivă, chiar în ziua care marchează data nașterii sau a trecerii lor în neființă, ilustrate cu fragmente semnificative din spectacole de teatru și filme și grupaje de fotografii. Intenționăm astfel să păstrăm vie imaginea actorilor care au scris pagini de referință în istoria teatrului românesc.

logo revista teatrala radioLa rubrica Remember mai puteți citi:annie-musca

 Ovidiu Iuliu Moldovan

Rodica Tapalagă

Cornel Coman

Grigore Vasiliu Birlic

Silviu Stănculescu

Emil Hossu

Marian Hudac

Lucia Mureșan

Ștefan Iordache

Ștefan Mihăilescu-Brăila

Emanoil Petruț

Octavian Cotescu

Marcel Anghelescu

Gina Patrichi

costintuchilaPROMOactori romani studenti la pris,annie muscă biografii,annie muscă despre ștefan tapalagă,campion la scrimă,marcel anghelescu de annie muscă,pantom ină,paris,radu beligan,ștefan tapalagă,teatrul de comedie anii 60

Ținută impecabilă, zâmbet cald și discret, eleganță, același aer nevinovat pe scenă, la cinema și pe micul ecran. Un alt fel de actor și de om ce răspândea în jur seninătate. Un artist care n-ar fi îndrăznit vreodată să supere pe cineva. Generos cu semenii și cu un simț...