emanoil petrut la rubrica remember de annie musca evocare revista teatrala radio

La rubrica Remember de Annie Muscă

eterne reveniri in luna lui faurar annie musca portrete mari actori romaniA venit pe lume într-un oraș istoric în plină criză economică. A iubit și a simțit poezia în toată ființa sa, de aceea i-a și surâs șansa de a urca pe scenă la Nottara și la Național. A scris chiar și versuri adunate cu grijă, emoție și respect de un vrâncean de-al său, scriitorul Alexandru Deșliu, în albumul memorial, intitulat simplu, Emanoil Petruț, apărut în 2003 la Editura Pallas din Focșani. A interpretat peste 100 de roluri în teatru și film. A fost generos cu familia și extrem de încântător cu actorii și regizorii. A învățat de la fiecare ce a fost mai bun și a aplicat în teatru. A trecut prin filtrul personalității sale zecile de personaje, rămânând în memoria colectivă prin dreptul Tudor din Vladimiri și grație vocii sale baritonale. A fost un actor complex, care răspândea tragism și tensiune pe scenă.

emanoil petrut

Emanoil Petruț

O amplă incursiune în biografia artistică a actorului Emanoil Petruț, cu fragmente audio și video, sâmbătă, 8 februarie 2014 la rubrica Remember de Annie Muscă.

Reamintim că la rubrica Remember a Revistei Teatrale Radio, Annie Muscă vă oferă în fiecare lună articole cu caracter monografic despre cei sosiți sau plecați în luna respectivă, chiar în ziua care marchează data nașterii sau a trecerii lor în neființă, ilustrate cu fragmente semnificative din spectacole de teatru și filme și grupaje de fotografii. Intenționăm astfel să păstrăm vie imaginea actorilor care au scris pagini de referință în istoria teatrului românesc.

rubrica remember annie musca revista teatrala radioLa rubrica Remember:annie musca remember

 Ovidiu Iuliu Moldovan

Rodica Tapalagă

Cornel Coman

Grigore Vasiliu Birlic

Silviu Stănculescu

Emil Hossu

Marian Hudac

Lucia Mureșan

Ștefan Iordache

Ștefan Mihăilescu-Brăila

 

costintuchilaPROMObiografie artistică,emanoil petruț,filme cu emanoil petruț,filmografie actori români,mărășești,mari actori români născuți în februarie,monografii de actori,poezie,remember de annie muscă,stefam iordache
La rubrica Remember de Annie Muscă A venit pe lume într-un oraș istoric în plină criză economică. A iubit și a simțit poezia în toată ființa sa, de aceea i-a și surâs șansa de a urca pe scenă la Nottara și la Național. A scris chiar și versuri adunate cu...