magicianul povestilor marian râlea

De Florii, Teatrul Naţional pentru Copii ”Abracadabra” împlineşte 18 ani!

Ca în fiecare an, în Duminica Floriilor, la Teatrul Naţional pentru Copii ”Abracadabra” este dublă sărbătoare.
În acest an, evenimentul are o conotaţie specială: majoratul!

Originalul proiect de teatru interactiv pentru copii, condus de actorul Marian Râlea la Teatrul Naţional din Bucureşti şi iniţiat într-o frumoasă duminică a Floriilor, sărbătoreşte în acest week-end 18 ani de la înfiinţare.

Povestea spune că, pe vremea când nu existau facebook-ul şi nici tableta, mai exact, în ziua de Florii a lui 2001, Magicianul Poveştilor împreună cu talentaţii lui asistenţi au ridicat pentru prima oară cortina Teatrului Naţional pentru Copii ”Abracadabra”.

Majorat_de FLORII_2019

Apoi, stagiuni la rând au invitat copiii, atât pe cei mici cât şi pe cei mari, să devină Eroi din Poveşti şi să se Joace de-a Teatrul. Duminică de duminică, rostind formula magică ABRACADABRA, ei au construit împreună spectacolele, după canavaua basmelor, dar şi pe sufletul lor, cu imaginaţie, talent şi multă poftă de Joc. Antrenându-se în jocul teatrului, unii dintre cei mici au crescut iute ca-n poveşti şi au trecut în rândul Copiilor Mari, aşa că, iată-i ajunşi într-un rol nou, de spectatori ai propriilor copii. Şi jocul continuă!

De-a lungul fiecărei stagiuni, cei mai mici dintre spectatorii Teatrului Naţional devin copii-actori. Şi în fiecare duminică, reunindu-şi forţele, actorii mici şi cei mari construiesc împreună o nouă poveste.

În lumina reflectoarelor, micuţii urcă pe scenă şi devin Regi şi Regine, Feţi Frumoşi şi Ilene Cosânzene, Zmei şi Vrăjitoare, Bunii şi Răii din Poveştile Românilor şi fiecare spectacol este o premieră!

Protejat de magia florilor şi de creanga de salcie sfinţită în ziua de Florii, Teatrul Naţional pentru Copii a ajuns la o nouă aniversare, la care, potrivit tradiţiei, aşa cum ne aminteşte Magicianul Poveştilor, sunt aşteptaţi toţi cei ce poartă nume de flori.

”Vă invităm duminică, 21 aprilie 2019, de la ora 11.00, în Sala Media să aflaţi de ce plânge salcia, de ce se înroşesc ouăle de Paşti. Ne vom afla pe tărâmul poveştilor sacre pe care ar trebui să le afle ”fiece creştin”, poveşti care anunţă cea mai înălţătoare Sărbătoare de peste an, Învierea Domnului.
Cu această ocazie ţinem să le mulţumim tehnicienilor care au fost alături de noi, vrăjitori ai luminilor şi ai sunetului dar, în primul rând: bunicilor, părinţilor şi copiilor care au jucat şi au aplaudat la Teatrul Naţional pentru Copii, însufleţind, alături de actori, lumea basmelor. Vă mulţumim dumneavoastră, mici şi mari spectatori, pentru că aţi susţinut acest proiect al Jocului de-a Teatrul, de la naştere până la majorat! Tuturor, un sincer, cald şi magic LA MULŢI ANI!”  Magicianul Poveştilor şi echipa sa.

Comunicat al Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București

 

logo revista teatrala radioVezi și: Arhiva rubricii Aniversare

costintuchilaANIVERSAREmarian râlea,teatrul național bucurești
De Florii, Teatrul Naţional pentru Copii ”Abracadabra” împlineşte 18 ani! Ca în fiecare an, în Duminica Floriilor, la Teatrul Naţional pentru Copii ”Abracadabra” este dublă sărbătoare. În acest an, evenimentul are o conotaţie specială: majoratul! Originalul proiect de teatru interactiv pentru copii, condus de actorul Marian Râlea la Teatrul Naţional...