expozitie everything tnb parateatral

În cadrul programului TNB-Parateatral – arte vizuale, foarte tânăra artistă Mara Jackson (născută la București în 1997), care locuiește și studiază în Marea Britanie, la Londra, expune pentru prima dată în țara natală a mamei ei o amplă selecție de fotografii grupate sub titlul Everything (2011–2014).

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 25 octombrie 2014, la ora 18.30, în foaierul Sălii Media (aripa dinspre strada Tudor Arghezi) a Teatrului Național „I. L.Caragiale” din Bucureşti. 

AFIS Mara Jackson

Mara Jackson și-a făcut studiile la Liceul Francez „Charles de Gaulle” și la Colegiul Queens din Londra, pe care l-a absolvit anul acesta. În 2013 a urmat cursuri de specializare la „Central Saint Martin’s Art School” din Londra (schițe după natură, fotografie, media și tehnici de prezentare) și cursuri de vară în „pictura icoanelor pe sticlă” la București (tehnici de pictură tradiționale). Tot în România, anul acesta a studiat tehnici de restaurare a artefactelor, picturilor și mobilierului din biserici.

mara jackson

După propria ei caracterizare, Mara este „o elevă meritorie, cu aplecare către artă, istoria artei și tendințele actuale; sper să studiez Istoria Artei, cu accent pe curatoriat. Animată de acest scop, doresc să-mi consolidez experiența prin călătorii, noi asocieri, respectiv galerii de artă, lucruri care mă vor face să descopăr aspecte ce mă pot purta mai aproape de calea pe care doresc să o aleg.”

sala media tnb

Expoziția de fotografie a Marei Jackson va putea fi vizitată în foaierul Sălii Media, în perioada 26 octombrie–20 noiembrie 2014, de marți până duminică, între orele 12.00–18.30. Intrarea este liberă.

costintuchilaEXPOZIȚIIcuratoriat,everything,fotografii de artă,mara jackson,parateatral,sala media tnb,teatrul national i l caragiale bucurești
În cadrul programului TNB-Parateatral – arte vizuale, foarte tânăra artistă Mara Jackson (născută la București în 1997), care locuiește și studiază în Marea Britanie, la Londra, expune pentru prima dată în țara natală a mamei ei o amplă selecție de fotografii grupate sub titlul Everything (2011–2014). Vernisajul expoziției va avea...