editia-2014-undercloud

Luni, 1 septembrie 2014, s-a deschis cea de-a saptea ediție a Festivalului de Teatru „Undercloud” cu spectacolul Absolut de la Teatrul Act în interpretarea actorului Marcel Iureș, regia Alexandru Dabija. 

Anul acesta este prima ediție internațională și primul an în care festivalul se transformă în bursă de spectacole. 

Până pe 11 septembrie 2014, la Muzeul Țăranului Român, festivalul aduce în fața publicului 32 de spectacole, producții ale teatrelor independente din București și spectacole independente reprezentative din Anglia (spectacolul Blind Hamlet, prezentat în Festivalul de la Edinburgh), Franța (spectacolul À l’ombre de core, prezentat în Festivalul de la Avignon) și Ungaria (spectacolul Așteptandu-l pe Godot).  

Afis_Undercloud 2014

Sub norul de teatru de anul acesta se adună actori precum Marcel Iureș, Oana Pellea, Marian Râlea, Magda Catone, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonț, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Șerban Pavlu, Medeea Marinescu și foarte multi actori tineri și foarte tineri. Detalii despre toate distribuțiile și programul complet al spectacolelor găsiți pe site-ul festivalului: www.undercloud.ro.  

Juriul celei de-a șaptea ediții este format din actorul George Ivașcu, regizorul Sanda Manu, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, jurnalistul Cristina Băzăvan, teatrologul Irina Ionescu.

Valori Undercloud:

• se definește prin calitate, nu prin cantitate.

• promovează valoarea înaintea notorietății… autenticitatea înaintea comercialului.

• se adresează persoanelor fără vârstă, fără prejudecati și fără fiţe. 

Undercloud a apărut din dorința de a da o șansă reală teatrului independent, un teatru viu, sănătos, care a început să fie perceput prin anii 1995–1996 ca un strigat și s-a dezvoltat ulterior ca o mișcare de neignorat. Undercloud susține artiști tineri și cu experiență care nici dacă se chinuie nu consumă bugetele teatrului de stat, nu pentru că nu și-ar dori ci pentru că nu le dețin, în schimb produc din bani privați… oxigen cultural.” – Chris Simion, regizor & scriitor, directorul Festivalului. 

Biletele se pot procura online prin www.bilete.ro  sau de la info-point Undercloud situat în curtea Muzeului Țăranului Român.

Costul unui bilet/spectacol este de 35 lei. Informații suplimentare la numărul de telefon 0727.100.856.

Program Undercloud 2014

 

costintuchilaFESTIVALURIblind hamlet,chris simion,marcel iureș,muzeul taranului roman,program undercloud 2014,teatru independent,teatrul act,undercloud 2014
Luni, 1 septembrie 2014, s-a deschis cea de-a saptea ediție a Festivalului de Teatru „Undercloud” cu spectacolul Absolut de la Teatrul Act în interpretarea actorului Marcel Iureș, regia Alexandru Dabija.  Anul acesta este prima ediție internațională și primul an în care festivalul se transformă în bursă de spectacole.  Până pe 11...