femeia marii ibsen teatru tv

Teatrul Național de Televiziune, prin Casa de Producție a TVR, vă propune o premieră Marea/A Tenger, un spectacol de teatru non-verbal după Femeia mării de Henrik Ibsen, preluat de la Teatrul M-STUDIO din Sfântu Gheorghe. Regia și scenografia: Horațiu Mihaiu. Distribuția: Bajkó László – Lyngstrand; Gáll Katalin – Hilde; Nagy Eszter – Bolette; Orbán Levente – Arnholm; Polgár Emília – Ellida; Szekrényes László – Dr. Wangel; Veres Nagy Attila – Străinul. Coregrafia: Mălina Andrei. Muzica: Ketil Bjornstad. Concept video: Horațiu Mihaiu, Cezar Enache. Subtitrări adaptate de M Studio după traducerea piesei Femeia mării în limba română de Sidonia Drăgușanu și Florin Murgescu. 

Femeia Marii 3

Echipa TVR: Regia tv: Magdalena Stanciu. Director de imagine: Cristian Glodeală. Cameramani: Mihai Pătrașcu, George Fustanela. Sunet: Valentin Bartolomeu, Radu Paraschivescu. Postprocesare sunet: Victor Epure. Editor imagine: Robert Kallos. Organizator producție: Marius Flonta. Asistent filmări: Gheorghe Dincă. Conducător auto: Costel Pavăl. Producător: Tudor Chirilă. 

Program de difuzare:

TVR 2: luni 24 aprilie 2017, ora 21.10
TVR Moldova: sâmbătă 29 aprilie 2017, ora 16.00
TVR I: sâmbătă 29 aprilie 2017, ora 18.00
TVR 3: duminică 30 aprilie 2017, ora 22.00

Femeia Marii 3

Cum putem vorbi despre o lume care pune trecutul în centrul atenției? Când cuvintele se pierd, rămân doar viziuni, imagini, semne, simboluri care conduc fragmentele realității noastre. Prin urmare motivul central al spectacolului devine motivul mării care se adresează trecutului ascuns în noi, trezește momentele semnificative din viața noastră și dorința de nemurire.

Femeia Marii 2

Spectacolul, prin mijloacele audiovizuale, prin limbajul teatrului dramatic și al teatrului de mișcare, respectiv prin limbajul muzicii, creează noi oportunități de a regăsi locul amintirilor noastre deteriorate.

„Marea atotputernică peste stările sufletești”, aceasta a fost ideea pe care Henrik Ibsen a dorit în principal să o redea în textul dramatic din 1888. Personajul central al piesei, Ellida, pentru care marea exercită într-o dublă măsură efectul hipnotic atribuit de Ibsen, fiică a unui paznic de far, a locuit dintotdeauna pe țărmuri, dar marea îi amintește continuu de marinarul pe care l-a iubit în tinerețe (ajuns un fugar proscris) și de promisiunea de a-l aștepta, pe care a făcut-o cândva.

Femeia Marii 5
Precum marea, Ellida este o enigmă pentru soțul ei, doctorul Wangel și pentru fiicele acestuia din căsnicia anterioară – Hilde și Bolette. Zbuciumul interior al femeii, pe care familia îl pune pe seama morții copilului ei, se amplifică odată cu întoarcerea marinarului fugar, moment în care Ellida trebuie să facă o alegere între pasiunea din tinerețe și iubirea protectoare a soțului.

Femeia Marii

Imagini din spectacol. Sursa foto: TVR

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea 

costintuchilaTEATRU TVBolette,casa de productie tvr,doctorul Wangel,Ellida,femeia marii,Hilde,horațiu mihaiu,Marea/A Tenger,motivul mării,Polgár Emília,Sidonia Drăgușanu,teatru non verbal,teatru tv,Teatrul M-STUDIO din Sfântu Gheorghe,teatrul national de televiziune
Teatrul Național de Televiziune, prin Casa de Producție a TVR, vă propune o premieră Marea/A Tenger, un spectacol de teatru non-verbal după Femeia mării de Henrik Ibsen, preluat de la Teatrul M-STUDIO din Sfântu Gheorghe. Regia și scenografia: Horațiu Mihaiu. Distribuția: Bajkó László – Lyngstrand; Gáll Katalin – Hilde; Nagy Eszter – Bolette; Orbán Levente...