mariana mihut interviu de loreta popa

Cât de greu trebuie să fie să dăruieşti culori în fiinţa ta? Cât de grea trebuie să fie răspândirea luminii dinspre înlăuntru spre afară? Cât de greu este să fii tu însăţi, pentru ca în următoarea clipă să îmbraci haina unui personaj pe care ai croit-o special să te potriveşti cu ea? Până la ultimul detaliu, în aparenţă totul este simplu. Şi totuşi, trebuie să ai un har primit de Sus ca să poţi face toate acestea.

mariana mihut noiembrie 2013

Cu asta se ocupă Mariana Mihuţ, una dintre marile doamne ale teatrului românesc. Atunci când maestrul Liviu Ciulei a ales-o pentru rolul viitoarei soţii a lui Apostol Bologa, Mariana Mihuţ încă nu jucase pe scenă.

Era studentă. Datorită rolului Marta din Pădurea spânzuraţilor, l-a cunoscut pe Victor Rebengiuc, alături de care a jucat şi care a devenit marea sa dragoste, căsătorindu-se în acelaşi an, 1965.

Mi-am imaginat de nenumărate ori ce trebuie să simţi atunci când o ai în faţă, pe scenă, ca parteneră, cum să-i rezişti, cum să rămâi stăpân pe tine în această situaţie?

Răspunsul mi l-a dat atunci când ne-am întâlnit: „Am avut parte de parteneri minunaţi. În profesia asta nu poţi să trăieşti de unul singur, trebuie să comunici cu cei din jur”.

E greu să cuprinzi în cuvinte generozitatea, talentul şi dăruirea Marianei Mihuţ. Vocea sa te învăluie ca o mantie fermecată şi simţi că din acel moment nimeni şi nimic nu te mai poate atinge, nimeni şi nimic nu-ţi mai poate face vreun rău.

Vocea sa este o protecţie permanentă. Cu toate acestea există o timiditate aparte, specială bunul simţ şi a unei educaţii fără egal. Cu toate acestea există o modestie specifică spiritelor rare, pe care o aşezi frumos în sufletul tău, model de urmat.

Mariana Mihuţ este o actriţă care-şi cunoaşte puterile, care ştie tot timpul ce o aşteaptă şi cu măsuri ştiute doar de ea croieşte hainele personajelor sale în aşa fel încât să devină unice, de neuitat.

mariana mihut jurnal spiritual

Mariana Mihuț. Sursa foto: Jurnal Spiritual

Ce mai faceţi, doamnă Mariana Mihuţ?

La întrebarea ce mai fac nu am să vă răspund acum, am să vă răspund poate de Crăciun, poate de Paşti, dar în momentul acesta fac foarte bine. Mă simt bine, sigur că încape loc şi de mai bine, dar sunt liniştită, sunt mulţumită că e o toamnă lungă şi frumoasă şi că în jurul meu sunt oameni buni, calzi şi care nu mă uită.

Importante pentru mine rămân familia şi profesia, pentru că alte preocupări nu am şi nici nu mă interesează. Mulţumesc lui Dumnezeu ai mei sunt sănătoşi, cât de cât, noi suntem sănătoşi şi din fericire putem munci şi asta este o imensă satisfacţie pentru noi!

Pentru mine este absolut vital să pot munci şi acum parcă mai cu drag şi parcă mai cu poftă de joc. După aceea mă bucur de nepotul nostru şi de copiii noştri. Asta fac. Muncesc şi mă bucur pe cât pot de lucrurile bune bune care se mai întâmplă în jur. Citește interviul integral pe site-ul Jurnal Spiritual.

Interviu realizat de Loreta Popa

costintuchilaINTERVIUapostol bologa,crăciun,har,interviu cu mariana mihuț,jurnal spiritual,liviu ciulei,loreta popa,marta,pădurea spânzuraților,toamnă,victor rebengiuc
Cât de greu trebuie să fie să dăruieşti culori în fiinţa ta? Cât de grea trebuie să fie răspândirea luminii dinspre înlăuntru spre afară? Cât de greu este să fii tu însăţi, pentru ca în următoarea clipă să îmbraci haina unui personaj pe care ai croit-o special să te...