evocare marin moraru uniter

Marin Moraru a fost o natură cu totul specială.

Implicat şi impulsiv, se străduia să rămână distant, cu vorba, aparent, scurtă şi  tăioasă.

De fapt, era un suflet tandru şi copilăros, ce iubea la nebunie lumea asta aşa cum era ea. Îl plăcea diversitatea, pe care o exprima scurt şi concis în două vorbe.

Numai ochii lui spuneau câte vorbe nerostite se certau prin lăuntrul lui Marinuş Moraru! Căci adevărata lui natura nu ţinea deloc de un echilibru natural. Era un extremist.

A făcut teatru şi film în exces şi-apoi s-a retras de tot.

A fost un prieten care a testat limitele prieteniei. Făcea totul până la capăt, mai ales dacă acest tot era undeva în zona ideală pe care o visa cu toată candoarea ochilor.

Marin Moraru, spectacol Clipe de viata UNITER 2014,credit Maria Stefanescu

Marin Moraru în spectacolul Clipe de viață, UNITER 2014. Foto: © Maria Ștefănescu

L-am avut alături de noi la Galele UNITER, fie când a primit Premiul pentru întreaga activitate pentru cel mai bun actor (1995), fie când a făcut laudatio, fie, pur şi simplu, prezent în sală pentru prietenii lui.

A participat la spectacolele noastre din cadrul Campaniei „Artiştii pentru artişti”, tot pentru prietenii lui, şi sala l-a aplaudat din plin.

Ni-l imaginăm acum stând cu prietenul lui Gheorghe Dinică şi tăifăsuind în linişte.

Dumnezeu să-l odihnească !

suntem-ce-sunt-amintirile-noastre_1_fullsize

„Noi suntem un morman de amintiri şi nimic altceva.

Trăim prin ele, suntem ce sunt amintirile noastre. Oamenii, în general, poartă în spate un sac de amintiri şi-n sacul acela se află ei, pur şi simplu. Le păstrăm doar pe cele frumoase, pe cele urâte le dăm la o parte […].” – Marin Moraru, Suntem ce sunt amintirile noastre.

Trupul neînsufleţit va fi depus în seara zilei de marţi, 23 august 2016 la Biserica Sfântul Gheorghe Nou şi miercuri, 24 august 2016, între orele 10.00–13.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional „I. L.Caragiale” din Bucureşti. Înmormântarea va avea loc la ora 14.00 la Cimitirul Bellu ortodox.

Comunicat al UNITER

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Marin Moraru

Arhiva rubricii Evocări

costintuchilaEVOCĂRIevocare marin moraru,marin moraru,Marin Moraru Suntem ce sunt amintirile noastre,UNITER
Marin Moraru a fost o natură cu totul specială. Implicat şi impulsiv, se străduia să rămână distant, cu vorba, aparent, scurtă şi  tăioasă. De fapt, era un suflet tandru şi copilăros, ce iubea la nebunie lumea asta aşa cum era ea. Îl plăcea diversitatea, pe care o exprima scurt şi concis...