aniversare marin sorescu teatrul national craiova

Duminică, 28 februarie 2016, la ora 18.30 Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova vă invită la Sala „Amza Pellea” pentru a fi martori la omagiul adus scriitorului Marin Sorescu, cu participarea extraordinară a actorilor Ilie Gheorghe, Tudor Gheorghe, Emil Boroghină și Ion Colan în spectacolul Marin Sorescu – Profet în țara lui, un performance de poezie și muzică pe texte de Marin Sorescu. Regia: Alina Hiristea.

MarinSorescu profet int ara lui.

La spectacol vor lua parte și studenții anului II al Departamentului de Arte al Facultății de Litere (Universitatea din Craiova), Corul „Allegro” și orchestra de cameră a Liceului de Artă „Marin Sorescu” (îndrumător, prof. Florin Zamfir). 

marin-sorescu-singur-printre-canonici

Luni, 29 februarie 2016, la sala „Ia te uită!” a teatrului, de la ora 16.00, va fi lansat volumul Marin Sorescu. Singur printre canonici de Cosmin Borza, monografie critică apărută în 2015 la Editura Art, considerată cea mai profesionistă lucrare dedicată operei și vieții scriitorului. Cu acest prilej va fi vernisată o expoziție de pictură dedicată scriitorului de către elevi ai Liceului de Artă (îndrumător, prof. Monica Dincă). Scriitorul Nicolae Coande va prezenta evenimentul.

marin sorescu
Marin Sorescu

În 2016 se împlinesc 80 de ani de la nașterea marelui scriitor Marin Sorescu (n. 19 februarie 1936), respectiv 20 de ani de la trecerea sa în eternitate (8 decembrie 1996). Cu acest prilej, teatrul care-i poartă numele va organiza o serie de manifestări culturale în care va fi evocată figura unuia dintre creatorii de prim rang ai generației sale, în repetate rânduri propus la Premiul Nobel pentru literatură.

În speranța că veți onora prezenta invitație, vă rugăm să procurați o invitație gratuită de la agenția teatrală pentru spectacolul Marin Sorescu – Profet în țara lui.

Flayer.Ia te uita.1martie

De asemenea continuă seria evenimentelor Ia te uită la…: marți, 1 martie 2016, la ora 19.00 vă dă întâlnire actorul Adrian Andone. Cu peste 50 de roluri la activ pe scena Naționalul din Craiova pe Adrian Andone îl puteți vedea în această stagiune în Ultimul amant fierbinte, O furtună, Rinocerii, O scrisoare pierdută, Spargerea și PerscărușulEvenimentul va avea loc la Sala „Ia te uită”.

Locurile sunt limitate. Preț bilet: 7,5 lei.

adrian-andone

Adrian Andone

Promo Ia te uită la… Adrian Andone

logo revista teatrala radioVezi și: Ia te uită la…

Arhiva Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova

Arhiva rubricii Aniversare

costintuchilaANIVERSAREadrian andone,emil boroghină,ia te uita la,ilie gheorghe,Ion Colan,marin sorescu profet in tara lui,Marin Sorescu. Singur printre canonici de Cosmin Borza,teatrul national craiova,tudor gheorghe
Duminică, 28 februarie 2016, la ora 18.30 Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova vă invită la Sala „Amza Pellea” pentru a fi martori la omagiul adus scriitorului Marin Sorescu, cu participarea extraordinară a actorilor Ilie Gheorghe, Tudor Gheorghe, Emil Boroghină și Ion Colan în spectacolul Marin Sorescu – Profet în țara lui,...