femeia perfecta marius bodochi teatru tv

TVR 2 prezintă luni, 7 septembrie 2015, la ora 20.10, Femeia perfectă, o comedie franțuzească după o idee de Jean Barbier. Adaptarea TV: Marius Bodochi și Catrinel Dumitrescu. Regia artistică: Marius Bodochi. În distribuție: Marius Bodochi, Catrinel Dumitrescu, Amalia Ciolan, Teodora Stanciu, Răzvan Oprea, Ovidiu Popa, Maria Pitea. Redactor: Mariana Ioniță. Scenografia: Maria Silvia Pitea. Imagine: Dan Constantinescu. Montaj: Cosmin Găleată jr. Regia TV: Ruxandra Țuchel. Înregistrare din 2013.  Spectacolul poate fi văzut şi la TVR 3, sâmbătă, 12 septembrie 2015, de la ora 20.20.

femeia-perfecta-marius-bodochi

Marius Bodochi în Femeia perfectă

„Femeia perfectă” există oare? Da, dar bărbatul care a descoperit-o se află într-o poziție dificilă deoarece mai are încă trei metrese în viața sa. Acestea, bineînțeles, nu o acceptă pe intrusă și se vor alia pentru a o izgoni. Astfel se naște un duel exploziv, catalizat și de apariția unui alt bărbat în această aventură nebună. 

Ieri, 6 septembrie 2015, actorul Marius Bodochi și-a serbat ziua de naștere. Aniversându-l pe unul dintre cei mai cunoscuți actori de astăzi, Casa de producție a TVR propune spectacolul Femeia perfectă, în care actorul este și regizor, și interpret. 

Marius Bodochi și Catrinel Dumitrescu

Marius Bodochi și Catrinel Dumitrescu

L-am întrebat pe Marius Bodochi de ce această piesă.

„Mi s-a propus să joc rolul principal. Ideea de a o pune în scenă a fost a Ruxandrei Țuchel, regizoarea TV. Am lucrat mulți ani împreună, nu este prima colaborare. A fost producătorul emisiunii mele la TVR, mi-a fost șefă. Și mi-am asumat și regia. Am mai trecut prin experiența aceasta de regizor ca profesor la Facultatea de Teatru (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj, Facultatea de Teatru și Televiziune), iar în Tulburarea apelor de Lucian Blaga chiar am jucat cu studenții. Nu este foarte comod să le faci pe amândouă, dar m-am bazat în Femeia perfectă pe o echipă de prieteni, sau mai exacte de prietene. Toate cele trei actrițe din rolurile principale îmi sunt prietene apropiate, cu Catrinel Dumitrescu am fost coleg la TNB, cu Teodora suntem prieteni de familie. Ruxandra a făcut din casa ei platou de filmare fără nici un alt profit decât cel sufletesc. A fost o atmosferă plăcută, altfel nu terminam filmările în doar patru zile.

Rep.: Era totuși mult text.

M.B.: Am repetat vreo zece zile. Nu foarte mult. Actorii au venit cu textul învățat și, având o mare experiență, a mers ușor. Nu au fost ifose din partea nimănui.

Rep.: Ați repeta experiența?

M.B.: Nu țin foarte tare la calitatea aceasta de regizor. Dar pentru că am fost profesor, și pentru că era un proiect de televiziune, unde te mai uiți, mai poți repara, am făcut și regia. La teatru nu m-aș încumeta, pe scenă dacă greșești, nu mai poți repara.

Rep.: Ce mai plănuiți acum pe scenă?

M.B.: Am avut o premieră la Teatrul Național București cu Terorism, în regia lui Felix Alexa, și una la Teatrelli, cu un spectacol foarte bun cu Slugă la doi stăpâni de Goldoni, în regia prietenului meu Dan Tudor. Cu el am mai făcut și Taxi Blues, un spectacol de mare succes, mult premiat, cu care am făcut turnee în Germania, Canada etc. și pe care îl jucăm chiar zilele acestea la Festivalul Birlic de la Fălticeni.” 

femeia-perfecta-c-dumitrescu-m-bodochi

Sursa foto: TVR

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de Casa de producție a TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.

Comunicat al Casei de producție a TVR

logo revista teatrala radio

Vezi: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea

 

costintuchilaTEATRU TVAmalia Ciolan,casa de productie tvr,catrinel dumitrescu,felix alexa,femeia perfectă,marius bodochi,teatru tv,terorism
TVR 2 prezintă luni, 7 septembrie 2015, la ora 20.10, Femeia perfectă, o comedie franțuzească după o idee de Jean Barbier. Adaptarea TV: Marius Bodochi și Catrinel Dumitrescu. Regia artistică: Marius Bodochi. În distribuție: Marius Bodochi, Catrinel Dumitrescu, Amalia Ciolan, Teodora Stanciu, Răzvan Oprea, Ovidiu Popa, Maria Pitea. Redactor: Mariana Ioniță. Scenografia: Maria Silvia Pitea. Imagine: Dan Constantinescu. Montaj: Cosmin Găleată jr....