martiri de marius von mayenburg

Joi, 13 martie 2014, la ora 19.30 la  Sala Mică, Teatrul Naţional din Târgu-Mureş, Compania „Liviu Rebreanu” prezintă în premieră Martiri de Marius von Mayenburg. Traducere de Elise Wilk. Regia: Theodor-Cristian Popescu. Scenografia: Cosmin Ardeleanu. Distribuţia: Willy Batzler (director) – Liviu Pancu; Erika Roth (profesoară de biologie, chimie, geografie) – Cristina Toma; Markus Dörflinger (profesor de istorie, sport) – Dan Rădulescu; Preot Dieter Menrath (profesor de religie) – Eduard Marinescu; Benjamin Südel (elev) – Vlad Bîrzanu; Inge Südel (mama lui Benjamin) – Elena Purea; Georg Hansen (elev) – Cristian Ghiciuc; Lydia Weber (elevă) – Laura Mihalache.  

martiri theodor christian popescu teatrul national targu mures

Marius von Mayenburg este unul din cei 51 de dramaturgi europeni selectaţi în proiectul Fabulamundi – playwriting Europe. Scopul proiectului este crearea unei zone de interes în spaţiul cultural european în care se întâlnesc teatre, autori dramatici şi regizori, pentru o cooperare care să asigure un dialog şi o mai bună cunoaştere a dramaturgiei europene.

Marius von Mayenburg s-a născut la München în 1972. Studiază la Universitatea de Arte Berlin. Este autor dramatic şi traducător, iar în ultimii opt ani, dramaturg şi regizor al teatrului Schaubühne din Berlin. În 1998 a început colaborarea cu Thomas Ostermeier la teatrul Baracke din Berlin. În 1997 i s-a decernat Premiul „Heinrich von Kleist” pentru prima sa piesă Chip de foc, Premiul Fundaţiei Scriitorilor din Frankfurt în 1998 şi a fost votat de critica germană cel mai promiţător scriitor al anului 1999 de către publicaţia Theaterheute. Marius von Mayenburg este unul dintre dramaturgii germani de succes, piesele sale au fost traduse în peste treizeci de limbi şi sunt jucate atât în Germania, cât şi în străinătate. Martiri, care a avut premiera la Berlin în 2012, este cea mai recentă piesă a sa.

Alte piese: Copilul rece, Piatra, Eldorado, Turista, Urâtul, Perplex.

Marius von Mayenburg

Marius von Mayenburg

Autorul despre sine însuşi:

„Scriu piese de teatru deoarece scena este locul unde pot gândi cel mai bine. Uneori scriu pentru că mă irită sau mă amuză ceva și îmi place să împărtășesc asta cu spectatorii. Alteori pentru că vreau să spun o glumă într-un alt mod sau vreau să-mi petrec timpul cu actorii în repetiţii. Sau pentru că am un coșmar sau pentru că sunt în căutarea unei anume piese şi nu o găsesc, aşa că mă apuc şi o scriu.

Uneori scriu pentru că vreau să mă joc, alteori pentru că este profesia mea pe care am învățat-o. Dar mai ales scriu pentru că scriu.”

Interviu cu regizorul Theodor-Cristian Popescu, realizat de  Raluca Rădulescu

)

 

costintuchilaPREMIERĂcoșmar,liviu pancu,marius von mayenburg,martiri,raluca radulescu,raluca radulescu interviu,teatrul national targu muresc,theodor christian popescu,urîtul
Joi, 13 martie 2014, la ora 19.30 la  Sala Mică, Teatrul Naţional din Târgu-Mureş, Compania „Liviu Rebreanu” prezintă în premieră Martiri de Marius von Mayenburg. Traducere de Elise Wilk. Regia: Theodor-Cristian Popescu. Scenografia: Cosmin Ardeleanu. Distribuţia: Willy Batzler (director) – Liviu Pancu; Erika Roth (profesoară de biologie, chimie, geografie)...