avanpremiera teatrul national cluj napoca

Marţi, 30 septembrie 2014, la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca va avea loc avanpremiera spectacolului Mein Kampf de George Tabori. Traducere de Alexandru Al. Şahighian. Regia: Alexandru Dabija. În distribuţie: Ionuţ Caras, Cristian Grosu, Radu Lărgeanu, Cătălin Herlo, Silvius Iorga, Sorin Leoveanu, Matei Rotaru, Angelica Nicoară, Romina Merei, Patricia Brad, Anca Hanu, Ramona Dumitrean, Cristian Rigman, Alexandra Tarce. Scenografia: Carmencita Brojboiu. Muzica: Ada Milea, Anca Hanu. Asistent de regie: Leta Popescu. Maestru de lumini: Jenel Moldovan.

george-tabori

George Tabori

Cea mai faimoasă piesă a lui George Tabori este farsa antinazistă, Mein Kampf, pe care a regizat-o el însuşi, pentru prima oară, la Viena, în anul 1987. Prin teatrul său, Tabori a căutat să încurajeze publicul să râdă de monştri şi ucigaşii de pe scenă.

Mein Kampf este un exorcism, un uriaş hohot de râs, un cântec de libertate în care autorul, victimă a terorii naziste, tratează oroarea într-o manieră neaşteptată. În azilul de noapte pentru bărbaţi de sub măcelăria doamnei Merschmeyer, Shlomo Herzl, un bătrân evreu vânzător de cărţi, ia sub ocrotirea sa un tânăr lipsit de talent, sosit la Viena pentru a studia la Academia de Arte Frumoase. Tânărul este numit Hitler, personaj palavragiu şi grosolan, paranoic şi vanitos, un nazist în devenire. Shlomo ar fi putut să perceapă pericolul care se apropia, dar el nu vede în tânărul Hitler decât un obişnuit semen al lui.

Recomandare de vârstă: peste 16 ani.

costintuchilaAVANPREMIERĂalexandru dabija,antinazism,exorcism,george tabori,mein kampf,monstri,teatrul national cluj napoca,ucigași
Marţi, 30 septembrie 2014, la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca va avea loc avanpremiera spectacolului Mein Kampf de George Tabori. Traducere de Alexandru Al. Şahighian. Regia: Alexandru Dabija. În distribuţie: Ionuţ Caras, Cristian Grosu, Radu Lărgeanu, Cătălin Herlo, Silvius Iorga, Sorin Leoveanu, Matei Rotaru,...