microstagiune teatrul clasic arad bucuresti

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad va susţine, în luna mai, o microstagiune la Teatrul Odeon din Bucureşti. Publicul din Capitală va putea viziona trei dintre cele mai de succes producţii din repertoriul actorilor arădeni: Reunificarea celor două Corei de Joël Pommerat, regizat de  Radu-Alexandru Nica, Cerc oglindă transformare de Annie Baker, în regia lui Cristian Juncu şi Perplex de Marius von Mayenburg, regizat de Theodor Cristian Popescu.

Spectacolele vor fi găzduite de Teatrul Odeon din Bucureşti, pe scenele sălilor Studio şi Majestic, în zilele de 4, 5 şi 6 mai 2015.

reunificarea-celor doua corei foto robert salamon

Reunificarea celor două Corei. Foto: Robert Salamon

Program

  • Luni, 4 mai 2015, ora 19.30 și 21.30, Sala Studio:

Reunificarea celor două Corei de Joël Pommerat. Traducere de Vlad Russo. Regia: Radu-Alexandru Nica. Distribuţia:  Dorina Darie-Peter, Alina Danciu, Cecilia Donat, Mariana Tofan-Arcereanu, Carmen Vlaga-Bogdan, Ovidiu Crişan, Andrei Elek, Zoltan Lovas, Ioan Peter. Scenografia: Ioana Popescu. Muzică şi sound design: Vlaicu Golcea. Coregrafia:  Florin Fieroiu. Concept video: Mihai Păcurar. Light design: Lucian Moga.

Preţul biletelor: 21,20 lei. 

Cuplu. Trădare. Încredere. Relaţii interumane. Situaţii decupate din realitate 

Spectacolul se deschide cu un scheci în care o femeie căsătorită de 20 de ani, cu o familie împlinită, cu soţ şi copii mari, îi explică unui „mediator” că vrea să divorţeze. Motivul: între ea şi soţ „nu există dragoste”. Spectacolul continuă cu diverse alte situaţii la limita dintre realism şi absurd: doi părinţi îl bănuiesc pe învăţătorul copilului de perversiune, o aşa-zisă relaţie de dragoste/sex între un preot şi o prostituată, cu multele implicaţii care decurg din ea, o femeie care în ziua nunţii află că viitorul soţ avusese micile lui aventuri cu fiecare dintre surorile ei, totul culminând cu „reunificarea celor două Corei”, în povestea cu femeia amnezică – o frumoasă metaforă pentru mitul celor două jumătăţi, citit în cheie contemporană.

teatru reunificarea celor doua corei

Reunificarea celor două Corei

Cu noul spectacol, Radu-Alexandru Nica îşi continuă un traseu regizoral în care caută nu atât explicaţii pentru felul în care se manifestă azi „natura dragostei”, cât, mai degrabă, încearcă să decripteze mecanisme psihologice ce declanşează anumite acţiuni între oameni care intră în relaţii de „dragoste”. Şi o face pornind invers, aşa cum sugerează textele lui Pommerat, dinspre acţiunea fizică, redusă la esenţa ei, spre gândul care o declanşează. Totul, într-un univers în care fiecare individ e o „Coree”, iar celălalt, o altă „Coree” şi fiecare tinde spre o „reunificare” în fond imposibilă, se arată în caietul program al spectacolului.

Cerc oglinda transformare

Cerc oglindă transformare 

  • Marţi, 5 mai 2015, ora 19, Sala Majestic:

Cerc oglindă transformare de Annie Baker. Traducere de Bogdan Budeş. Regia: Cristian Juncu. Distribuţia: Mariana Tofan/Aura Călărașu, Ovidiu Ghiniţă, Ioan Peter, Alina Danciu,  Amalia Huţan. Scenografia: Cosmin Ardeleanu.

Preţul biletelor: 21,20 lei.

O scurtă şi bizară meditaţie naturalistă. Despre teatru şi  viaţă. Despre moarte. Despre trecerea timpului

Spectacolul Cerc oglindă transformare de Annie Baker aduce în faţa spectatorilor cinci  personaje  care participă săptămânal la un curs de actorie. Cu toţii descoperă asemănarea teatrului cu viaţa, dar mai ales faptul că viaţa merită trăită, în ciuda oricăror greutăţi şi a tuturor dezamăgirilor. 

Câştigătoare a Premiului Pulitzer, Annie Baker este absolventă a Departamentului de Scriere Dramatică al New York University’s Tisch School of the Arts, iar textele sale au propulsat-o rapid în prim-planul dramaturgiei americane contemporane. Referindu-se la Cerc oglindă transformare, „The New York Times” o recomandă ca pe o piesă cuceritoare, care nu te lasă nici o clipă să te desprinzi de ceea ce se întâmplă pe scenă, „The Guardian” prevedea un parcurs extraordinar autoarei, iar publicul era îndemnat să nu rateze acest spectacol.

perplex teatru arad

Perplex

  • Miercuri, 6 mai 2015, ora 19, Sala Majestic: 

Perplex de Marius von Mayenburg. Traducere de Elise Wilk. Regia: Theodor Cristian Popescu. Distribuţia: Cecilia Donat, Carmen Vlaga-Bogdan, Andrei Elek, Alex Mărgineanu. Scenografia: Mihai Păcurar. Coregrafia: Andreea Gavriliu. Light design: Lucian Moga.

Preţul biletelor: 21,20 lei; 12,72 lei.

Premiul special al juriului la Festivalul de Teatru Scurt Oradea. Un puzzle teatral ofertant şi amuzant

Un cuplu revine acasa din vacanţă şi… începe spectacolul: viu, colorat, cu un umor de foarte bună calitate, din zona absurdului contemporan. În faţa ochilor spectatorilor se derulează scene multe, personaje diverse, în interpretarea celor patru actori arădeni.

Perplex este un spectacol foarte vesel vizual, dar nu numai.

„Încă din timpul repetiţiilor am ştiu că va fi un spectacol care va prinde la public, pentru că este o comedie nemaipomenită, pentru că se înscrie în acea categorie grea a comediei deştepte, de mare calitate”, spune scenograful Mihai Păcurar.

În toamna anului trecut, la  ediţia a XX-a a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, premiul special al juriului a fost acordat lui Theodor Cristian Popescu, pentru regia a trei spectacole, printre care şi Perplex, montat la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

perplex teatrul din arad

Perplex

Acesta este ultimul spectacol al microstagiunii arădene la Bucureşti, un spectacol menit să descreţească frunţi şi să lase spectatorul… Perplex

Spectacolul  nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Comunicat al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad

Videoclip Perplex


logo revista teatrala radioAlte știri despre Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad

Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la Arad

Arhiva rubricii Turnee

costintuchilaTURNEEAnnie Baker,Joël Pommerat,perplex,radu alexandru nica,reunificarea celor dopu corei,teatrul clasic ioan slavici arad,teatrul odeon,turneu teatrul din arad bucuresti
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad va susţine, în luna mai, o microstagiune la Teatrul Odeon din Bucureşti. Publicul din Capitală va putea viziona trei dintre cele mai de succes producţii din repertoriul actorilor arădeni: Reunificarea celor două Corei de Joël Pommerat, regizat de  Radu-Alexandru Nica, Cerc oglindă transformare de...