micul print teatrul german de stat timisoara

Binecunoscuta poveste pentru copii și adulți deopotrivă, Micul prinț de Antoine de Saint-Exupéry, a fost pusă în scenă la Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST) de către regizorul Peter Kerek. Premiera va avea loc duminică, 31 ianuarie 2016, la ora 11.00, în sala Teatrului German. Următoarele reprezentații sunt programate luni, 1 februarie 2016, la ora 19.30 și marți, 2 februarie 2016, la ora 11.00, în sala Teatrului German.

der kleine prinz

Toate reprezentațiile beneficiază de traducere în limba română.

Micul print

Regia spectacolului Micul prinț este semnată de Peter Kerek, iar scenografia de Iuliana Vîlsan, ambii aflându-se la prima colaborare cu TGST. Muzica este creația compozitorului Vivi Stoleriu, iar dramaturgia îi aparține Patriciei Pandek. Din distribuție fac parte toți actorii TGST. Rolul titular este interpretat de actorul Richard Hladik, alături de acesta regăsindu-se pe afiș actorii Rareş Hontzu, Olga Török, Silvia Török, Enikő Blénessy, Ioana Iacob, Oana Vidoni, Anne-Marie Waldeck, Isa Berger, Boris Gaza, Daniela Török, Isolde Cobeţ, Tatiana Sessler-Toami, Dana Borteanu, Radu Brănici, Aljoscha Cobeţ, Konstantin Keidel, Horia Săvescu, Radu Vulpe, Harald Weisz și Franz Kattesch.

peter-kerek

Peter Kerek

Peter Kerek a studiat filosofie şi teatru la München şi a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ din Bucureşti. A lucrat alături de unii dintre cei mai renumiţi regizori, printre care Liviu Ciulei, Andrei Şerban, Peter Zadek sau Silviu Purcărete. Peter Kerek are o amplă experiență atât în domeniul teatrului, cât și în cel al producției de film.

Iuliana Vîlsan este licenţiată a Facultăţii de Litere a Universitaţii Bucureşti şi a Universităţii de Artă din Bucureşti. De-a lungul timpului a realizat decoruri, costume, pictură sau instalaţii pentru mai multe spectacole din ţară şi din străinătate. Artista a câștigat premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie, pentru creația sa la spectacolul Herr Paul, regizat de Radu Afrim.

der kleine prinz tgst

Micul prinț spune povestea prințului care, venind de pe o planetă îndepărtată, le pune oamenilor întrebări aparent simple. Dar sunt întrebări care ne privesc pe toți și care ne conduc spre revelația unui adevăr unic: ne amintesc să privim totul cu inima, să căutăm esenţa lucrurilor ascunse în viață, să ne punem sub semnul întrebării tabieturile și să ne asumăm răspunderea pentru ceea ce iubim. Regizorul Peter Kerek dă viață acestei povești într-o montare plină de fantezie și imagini emoţionante, aproape fără cuvinte, acest lucru nealterând deloc caracterul profund poetic al întâmplărilor evocate. Un spectacol pentru copii și totodată pentru oamenii mari care nu au uitat ce înseamnă să fii copil.

Biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri: la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2), orar: marţi–vineri: 10–15 şi 17–19; sâmbătă: 10–15, precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor; online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Andreea Andrei
Referent de presă, Teatrul German de Stat din Timișoara

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul German de Stat din Timișoara 

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂandreea andrei,Antoine de Saint-Exupéry,der kleine prinz,fantezie,iuliana vîlsan,liviu ciulei,peter kerek,premiera rtr,teatrul german de stat
Binecunoscuta poveste pentru copii și adulți deopotrivă, Micul prinț de Antoine de Saint-Exupéry, a fost pusă în scenă la Teatrul German de Stat din Timișoara (TGST) de către regizorul Peter Kerek. Premiera va avea loc duminică, 31 ianuarie 2016, la ora 11.00, în sala Teatrului German. Următoarele reprezentații sunt programate luni,...