mihai dinvale-teatru-radiofonic

Actor cu o carieră impresionantă în teatru, film, televiziune şi radio, Mihai Dinvale este, fără putinţă de tăgadă, un ”…ingenuu fără vârstă ce ştie să-şi speculeze inteligent candoarea genuină în direcţiile cele mai şocante, cu efect scenic instantaneu, dar şi cu ponderea conferită printr-o subtilitate psihologică de mare rafinament intelectual”, aşa cum este descrisă personalitate artistică a domniei sale pe site-ul Teatrului Mic, pe a cărui scenă a jucat, încă de la absolvire, în zeci şi zeci de spectacole. 

Mihai Dinvale

Mihai Dinvale

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică ”Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, la clasa profesorilor Moni Ghelerter, Zoe Anghel Stanca şi Geta Angheluță, promoţia 1973, Mihai Dinvale a debutat încă din timpul facultăţii, cu rolul Timofei din spectacolul Balul absolvenţilor de Victor Rozov în regia lui D. D. Neleanu. Memoria afectivă a spectatorilor săi dar şi cronicile spectacolelor, reţin creaţiile sale artistice excepţionale în roluri precum: Pierre din Nebuna din Chaillot de Jean Giraudoux, Karl în Diavolul si bunul Dumnezeu de Jean-Paul Sartre, Henric în Richard al III-lea de William Shakespeare, Mitică Ionescu în Mielul turbat de Aurel Baranga, Tipătescu din O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale, ori Zorzetto din Piaţeta de Carlo Goldoni, montări în direcţia de scenă semnată Silviu Purcărete.

Mihai Dinvale are însă şi o importantă opera radiofonică, timbrul său unic, cu inflexiuni subtile dar şi inteligenţa rostirii şi stăpânirea deplină a magiei cuvântului rostit au făcut din domnia sa interpretul ideal a numeroase partituri radiofonice. 

Începând de luni, 15 mai şi până joi, 18 mai 2017, Teatrul Naţional Radiofonic vă invită să îl reascultaţi pe actorul Mihai Dinvale în patru spectacole din Fonoteca Radio România: Mărturisirea de Gala Galaction, regia artistică: Cornel Popa şi Soarele şi luna de Dan Botta, Hotărârea de Albert Maltz, Contingentul de fier de Aldo Nicolaj, montări realizate de unul dintre legendele teatrului radiofonic, regizorul Titel Constantinescu. Montările se vor difuza la Radio România Actualități, de la ora 23.05.

Comunicat al Teatrului Național Radiofonic

logo revista teatrala radioVezi: arhiva Teatrul Național Radiofonic

 

costintuchilaTEATRUL NAȚIONAL RADIOFONICaldo nicolaj,diavolul și bunul dumnezeu,Mărturisirea,Mielul turbat,mihai dinvale,moni ghelerter,Nebuna din Chaillot,o scrisoare pierdută,Soarele şi luna,teatrul mic,teatrul national radiofonic
Actor cu o carieră impresionantă în teatru, film, televiziune şi radio, Mihai Dinvale este, fără putinţă de tăgadă, un ”...ingenuu fără vârstă ce ştie să-şi speculeze inteligent candoarea genuină în direcţiile cele mai şocante, cu efect scenic instantaneu, dar şi cu ponderea conferită printr-o subtilitate psihologică de mare rafinament intelectual”, aşa...