Mikhail Baryshnikov fits 2017

Unul dintre invitații speciali ai Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2017, Mikhail Baryshnikov, a ajuns încă de luni, 12 iunie 2017, la Sibiu, nerăbdător să urmărească o parte dintre spectacolele programate în festival. A aplaudat, odată cu publicul numeros de la sala BRD Scena9, spectacolul ”Vertigo 20”, creat de coregrafa Noa Wertheim și s-a întâlnit cu Președintele FITS, Constantin Chiriac, pentru o discuție călduroasă despre detalii din viața artistică și personală, dar și despre spectacolul pe care artistul îl va susține la Sibiu.

Mikhail Baryshnikov

Mikhail Baryshnikov

”Sunt impresionat de acest festival, e chiar mai mare decât la Edinburgh, am observat că întregul oraș e implicat. Artă pentru oameni și oameni pentru artă, cu atât de mulți artiști tineri, dar și mai în vârstă ca mine. Aștept cu nerăbdare să fiu pe scenă aici, dar și să văd cât mai multe alte spectacole”, a declarat Mikhail Baryshnikov. Cât despre motto-ul ediției XXIV a FITS, artistul a transmis: „Arta e ca o boală, ca jocul de golf. […] Cred că dragostea și arta sunt cuvinte care se potrivesc mănușă. Nu poți practica arta cu ură”.

Pe 13 iunie a început și secțiunea specială de circ contemporan, cu spectacolul-eveniment ”Perfecțiunea imperfecțiunii”, în care vulnerabilitatea unei echipe de acrobați profesioniști a fost pusă în valoare de scenografia minimalistă. Momentele de suspans combinate cu senzațional au făcut deliciul publicului aflat la Sala Thalia.

”Yama” Vertigo Dance Company Foto Adi Dagon

”Yama”, Vertigo Dance Company. Foto: Adi Dagon

Sezonul israelian a continuat cu ”Yama”, al doilea spectacol pregătit de Vertigo Dance Company, o reprezentație plină de inspirație care a explorat amprenta ecologică umană, dependența și capacitatea de regenerare, prin urmărirea sursei fiecărei mișcări și efectul pe care aceasta o are asupra mediului. Publicul a primit, din nou, cu bucurie și entuziasm echipa de dansatori condusă de Noa Wertheim, răsplătindu-le actul artistic cu aplauze prelungite.

Iubirea a fost la loc de cinste și pe străzile orașului, pe care seara le-a găsit pline de oameni dornici să se bucure alături de artiștii itineranți. ”Din ogradă, hai-hui pe stradă!”, ”Farmecul carnavalului” sau ”Dansul dragonului” au fost reprezentațiile care au adus multe zâmbete pe chipul publicului prezent.

Kibbutz-Contemporary-Dance-Company

Kibbutz Contemporary Dance Company

În cea de-a șasea zi de festival, Fanfara de la Cozmești a răsunat pe Pietonala Nicolae Bălcescu, iar Pulcinella, vestitul personaj commedia dell’arte, a fost în paradă în același loc. Circul contemporan, prin ”Chiar… fără cuvinte!”, și dansul israelian al companiei Kibbutz Contemporary Dance Company fac parte din seria spectacolelor indoor, alături de reprezentații ca ”Taina sufletului”, ”Fetele poloneze” sau ”Singurătatea lui Dumnezeu în oameni”.

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este gratuit. Pentru spectacolele de interior, accesul se face pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: zilnic, de la ora 9.00–20.00, până în data de 18 iunie, inclusiv. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro. Pentru orice informaţii sau neclarităţi, vă rugăm să vă adresaţi pe e-mail la ticketing@sibfest.ro.

Cristina Ghinea

PR, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

logo revista teatrala radioVezi: Arhiva Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Arhiva Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu

costintuchilaFITS 2017Farmecul carnavalului,festivalul internațional de teatru de la sibiu,FITS 2017,Kibbutz Contemporary Dance Company,Mikhail Baryshnikov,Noa Wertheim,Pulcinella,Vertigo Dance Company,Yama
Unul dintre invitații speciali ai Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2017, Mikhail Baryshnikov, a ajuns încă de luni, 12 iunie 2017, la Sibiu, nerăbdător să urmărească o parte dintre spectacolele programate în festival. A aplaudat, odată cu publicul numeros de la sala BRD Scena9, spectacolul ”Vertigo 20”,...