milionar la minut tvr tudor popescu

La împlinirea a 60 de ani de Teatru Naţional de Televiziune, Casa de Producţie a TVR continuă retrospectiva spectacolelor create în acest răstimp şi vă propune ca în luna septembrie să urmăriţi montări din perioada 1997–2017. Săptămâna aceasta: ”Milionar la minut” de Tudor Popescu, în regia lui Constantin Dicu, nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru TV în anul 2000. Adaptare tv de Constantin Dicu dupa piesa cu același titlu de Tudor Popescu. În distribuţie: Dem Radulescu,  Mişu Fotino, Dan Condurache, Adriana Trandafir, Vlad Zamfirescu, Dorina Chiriac, Costel Caşcaval,  Marius Rizea. Imaginea: Radu Călin Stoenescu. Sunet: Jean Ionescu, Cristian Lupu. Montaj: Constantin Marciuc. Decor: Virgil Popa. Costume: Elena Timonu. Data premierei: 30 septembrie 1999.

Program de difuzare:

TVR 2 luni, 11 septembrie 2017, ora 21.10

TVR Internațional vineri, 15 septembrie 2017, ora 23.00, ora României

TVR Moldova sâmbătă, 16 septembrie 2017, 15.50

TVR3 duminică, 17 septembrie 2017, ora 20.00

Constantin Dicu

Constantin Dicu

”Cu Dem Rădulescu nu prea voiam să lucrez. Mai lucrasem la o scenetă de  revelion, unde fusesem oarecum obligaţi de context. I-am şi spus că nu vreau să lucrez cu el pentru că în primul rând nu îl cunosc şi în al doilea rând pentru că am auzit de la colegi că e un actor dificil. Iar el mi-a spus că el mă cunoaşte prin prisma producţiilor mele anterioare şi că ar vrea să colaborăm. La lucru, am  descoperit că e un actor foarte talentat, foarte concentrat şi foarte serios. Chiar îmi aduc aminte că la una dintre secvenţe, întâmpinam dificultăţi pentru că unui actor nu îi ieşea rolul. Dem Rădulescu m-a rugat să îl las 5 minute cu el. L-a luat deoparte şi când s-au întors, secvenţa a ieşit din prima exact aşa cum îmi doream eu. La sfârşitul filmărilor mi-a propus două lucruri: Să fim prieteni pe viaţă şi să facem împreună un spectacol după Peripețiile bravului soldat Švejk. Eu m-am bucurat şi am acceptat, însă din păcate nu am mai apucat pentru că el a dispărut prea devreme dintre noi.” – Constantin Dicu, regizor.                   

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de Producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro. Producător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de Producție a TVR

logo-revista-teatrala-radioVezi și: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea

                                                 

 

costintuchilaTEATRU TVadriana trandafir,casa de productie tvr,constantin dicu,costel cașcaval,dan condurache,dem rădulescu,dorina chiriac,marius rizea,Mişu Fotino,Peripețiile bravului soldat Švejk,tudor popescu,vlad zamfirescu
La împlinirea a 60 de ani de Teatru Naţional de Televiziune, Casa de Producţie a TVR continuă retrospectiva spectacolelor create în acest răstimp şi vă propune ca în luna septembrie să urmăriţi montări din perioada 1997–2017. Săptămâna aceasta: ”Milionar la minut” de Tudor Popescu, în regia lui Constantin Dicu,...