minor tnrs

După succesul și impactul spectacolului Antisocial, Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, în co-producție cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, continuă explorarea proceselor educaționale în varii forme și lansează o nouă provocare în rândul spectatorilor. Avanpremiera spectacolului #minor va avea loc sâmbătă, 4 iunie 2016, de la ora 19.00, pe scena TNRS.

Un spectacol de Bogdan Georgescu. Cu Vladimir Petre, Gabriela Pîrlițeanu, Alexandru Udrea, Maria Soilică și Claudiu Urse.

minor (foto Radu Nechit) (32)

Producția constituie partea a doua a trilogiei CâtDeDeparteSuntemDePeșterileDinCareAmIeșit? A treia parte va fi produsă în primăvara anului viitor, urmând ca în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2017 să fie prezentată întreaga trilogie.

„Unde dă tata crește?” „Bătaia e ruptă din rai?” „Eu te-am făcut eu te omor?” Care sunt metodele educaționale pentru creșterea unui tânăr adult în România anului 2016? Cine educă adulții în a pregăti viitori adulți? #minor este analiza unui context social și politic în care pasarea responsabilității și utilizarea cazurilor particulare pentru crearea unor platforme de manipulare sunt scopuri în sine. Trăim într-o societate în care găsirea unui vinovat, un celălalt de acuzat e soluția oricărei probleme. Lipsa de dialog, a conștientizării și a responsabilității sunt aspecte devenite banale. Infantilizarea, această atitudine transformată în mentalitate, aplicată majorității tinerilor adulți ca metodă educativă poate construi o societate din care am vrea să facem parte? 

minor (foto Radu Nechit) (43)

Fotografii din spectacol de Radu Nechita

7 ani de@casă. Comment 1: Educația se face și cu *&@&Q#^ și cu 8==0—. Comment 2: neaprobat de moderator. Comment 3: deci eu dac-aș fi părinte ași %$@%! și să vadă atunci *&@^#^&! Comment 4: Ar trebui să existe o școală a părinților, să învețe părinții să fie părinți, nu știu să vorbească să se exprime să-și exprime sentimentele, le e rușine, rușine, e de rușine să zici îmi pare rău, mulțumesc, scuze… nu mai zic de i <3 u… Vreau o școală pentru părinți. Comment 5: Mai ducețivă și %@ !&%^ ^*@ cu toate occidentalizmele voastre. &^@#!

#minor este un proiect de artă activă care combină tehnici de devising, teatru documentar și observațional, explorând noi tipuri de teatralitate și structuri dramatice.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția teatrală de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 17, prin portalul eventim.ro (pentru biletele cumpărate online se percepe un comision de 10%) sau cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, de la intrarea în sala de spectacol, în limita locurilor disponibile. Costul biletului este de 15 lei, respectiv 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Comunicat al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu

LOGO RT CU CHENARArhiva rubricii Avanpremieră

costintuchilaAVANPREMIERĂ#minor,Bogdan Georgescu,teatrul radu stanca sibiu
După succesul și impactul spectacolului Antisocial, Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, în co-producție cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, continuă explorarea proceselor educaționale în varii forme și lansează o nouă provocare în rândul spectatorilor. Avanpremiera spectacolului #minor va avea loc sâmbătă, 4 iunie 2016, de la ora 19.00,...