premiera-teatrul-de-comedie-bucuresti

Teatrul de Comedie din București prezintă sâmbătă, 28 și duminică, 29 aprilie 2018, ora 19.00, la Sala ”Radu Beligan” premierele oficiale ale spectacolului ”Mult zgomot pentru nimic” de William Shakespeare, în regia lui Andrei Șerban, adaptare (nepermis de liberă) de Daniela Dima și Andrei Șerban, pornind de la o traducere de Lucia Verona. Distribuția: Sabrina Iașchevici/Ioana Flora (Beatrice), Anca Dumitra/Alina Rotaru (Hero), Dorina Chiriac/Ana Bianca Popescu (Margareta), Andreea Samson/ Antonia Boantă (Ursula/Grefierul), Irina Ștefan (Conrada), Alexandru Bogdan (Prezentatorul/ Mesagerul/ Baltazar/ Părintele Francisc/un polițist), Alexandru Conovoaru (Leonato, guvernatorul Messinei), Mihai Niță (Bodyguardul/un polițist), Liviu Pintileasa (Don Pedro), Emilian Oprea/Conrad Mericoffer (Benedick), Lucian Ionescu/Bogdan Cotleț (Claudio), Bogdan Cotleț/ Anghel Damian (Don John), Dragoș Huluba/Dan Rădulescu (Borachio), Dan Rădulescu/Silviu Debu (Dogberry- Coarnă), Șerban Georgevici (Verges-Aguridă). Regizor secund: Daniela Dima, decor și video: Andu Dumitrescu, costume: Doina Levintza, muzica originală Raul Kusak, coregrafia Ștefan Lupu, asistență regie Dorina Chiriac.

Afiș de Mircea Cantor

Afiș de Mircea Cantor

Andrei Șerban, unul dintre cei mai mari regizori din România, cu o recunoaștere internațională care rivalizează cu aceea a multor altor nume din lumea teatrală, montează pentru prima oară la Teatrul de Comedie, iar textul ales este la fel de provocator ca și maniera de a-l aborda. Mult zgomot pentru nimic” de William Shakespeare prinde viață într-o manieră extrem de contemporană, textul având parte de o adaptare, așa cum mărturisește Andrei Șerban, ”nepermis de liberă”.

Secondat, nu pentru prima oară, de Daniela Dima, Andrei Șerban operează, cu extremă atenție față de detalii, numeroase intervenții pornind de la traducerea Luciei Verona, adăugând un suflu contemporan unei opere shakespeariene care, așa cum se va vedea, are multe de spus și astăzi.

Pe lângă adaptarea textului, spectacolul devine actual și prin decorul și mijloacele multimedia (proiecții și montaj live care preiau, cu ajutorul a șapte camere video, secvențe din multiple spații de joc neconvenționale ale Teatrului de Comedie) realizate de Andu Dumitrescu, prin costumele semnate de Doina Levintza sau prin momentele muzicale, semnate de Raul Kusak, și de dans, coregrafiate de Ștefan Lupu.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Comunicat al Teatrului de Comedie din București

logo-revista-teatrala-radioVezi: Arhiva Teatrul de Comedie din București

Arhiva rubricii Premieră

costintuchilaPREMIERĂandrei șerban,premiera rtr,sabrina iaschevici,shakespeare,teatrul de comedie
Teatrul de Comedie din București prezintă sâmbătă, 28 și duminică, 29 aprilie 2018, ora 19.00, la Sala ”Radu Beligan” premierele oficiale ale spectacolului ”Mult zgomot pentru nimic” de William Shakespeare, în regia lui Andrei Șerban, adaptare (nepermis de liberă) de Daniela Dima și Andrei Șerban, pornind de la o...