teatru tv mult zgomot pentru nimic

În a doua zi de Paști, luni 2 mai 2016, la ora 20.10, pe TVR 2 și TVR+, Casa de producție a TVR vă propune o comedie clasică: Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare. Adaptare pentru TV de Cornel Popa și Valentin Plătareanu. Regia: Cornel Popa. În distribuție: Irina Petrescu, Tamara Creţulescu, Mariella Petrescu, Sanda Maria Ulmeni, Marian Hudac, Peter Paulhofer, Emil Hossu, Traian Stănescu, Aurel Rogalski, Lucian Botez, Mircea Constantinescu, Ion Porsila, Ion Igorov, George Ulmeni, Decebal Curta, George Păunescu. Scenografia: Elena Forţu. Regia de montaj: Marga Niță. Redactor: Ioana Prodan. Spectacol cu public din ciclul „Istoria comediei”. Premiera: 13 aprilie 1976. Spectacolul se va difuza și pe TVR 3, sâmbătă, 7 mai  2016, de la ora 20.00.

Irina Petrescu in Mult zgomot pentru nimic

Irina Petrescu în Mult zgomot pentru nimic. Sursa foto: TVR

Don Pedro, prințul din Aragon, îl vizitează pe Leonato, guvernatorul Messinei. Leonato are o fiică, Hero, și o nepoată, Beatrice. Don Pedro este însoțit de doi tineri nobili, Claudio și Benedick. Ați ghicit: Claudio se îndrăgosteste de Hero, Benedick de Beatrice.  Dar… există o problemă… Don John, fratele nelegitim al lui Don Pedro, este și el îndrăgostit de Hero iar Claudio îi strică planurile. Răzbunarea e singura soluție. Planuri, urzeli, înscenări. Claudio cade în plasa întinsă și o părăsește pe Hero în fața altarului.

Credeți că toate acestea rămân așa? Mult zgomot pentru nimic este o comedie, până la urmă. 

william-shakespeare 400

Anul acesta comemorăm 400 de ani de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți creatori ai tuturor timpurilor, William Shakespeare. 

Casa de producție a TVR vă invită ca pe tot parcursul anului 2016 să fiți parte din programul „Shakespeare 400”. Ne propunem să vă aducem în case montări ale unora dintre cele mai cunoscute scrieri, spectacole de dans, personaje puternice care au scris istoria, dar și istoria teatrului, actori cu har și forță.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect al Casei de producție a TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.roProducător coordonator: Demeter András István.

Comunicat al Casei de producție a TVR

logo revista teatrala radio

Vezi: Arhiva rubricii Teatru TV 

Arhiva rubricii Cronica de teatru tv de Ani Bradea  

costintuchilaTEATRU TVcasa de productie tvr,cornel popa,emil hossu,irina petrescu,marian hudac,much ado about nothing,mult zgomot pentru nimic,shakespeare 4000,tamara crețulescu,teatru tv,tvr
În a doua zi de Paști, luni 2 mai 2016, la ora 20.10, pe TVR 2 și TVR+, Casa de producție a TVR vă propune o comedie clasică: Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare. Adaptare pentru TV de Cornel Popa și Valentin Plătareanu. Regia: Cornel Popa. În distribuție: Irina Petrescu, Tamara Creţulescu, Mariella Petrescu, Sanda...