musical hairspray romania unesco ambasada sua

Fundația Centrul de Tineret pentru UNESCO din România, cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA la București, va oferi publicului român o interpretare, în limba engleză, a musicalului american Hairspray, care reflectă imaginea Americii din anii ’60 și reprezintă un manifest împotriva oricărui tip de discriminare și injustiție socială.

afis hairspray musical

eveniment teatral sigla 2Musicalul Hairspray, care a primit opt premii Tony, prezintă o imagine a societății americane din anii 1960 din Baltimore, Maryland. Producția oferă o viziune originală asupra unora dintre nedreptățile care au avut loc în unele părți ale Americii anilor ’60, ca parte a luptei pentru drepturile civile. Este povestea unei adolescente care se confruntă cu propriile sale neajunsuri, pe fondul marii istorii a luptei pentru drepturile civile în America anilor ’60. Povestea lui Tracy Turnblad și a eforturilor sale de a-și valorifica talentul, dincolo de aspectul său fizic, se dezvăluie discret, ca un ecou al luptei comunității de culoare din Baltimore pentru drepturi egale și integrare.

grafica hairspray baltimore

Spectacolul va fi pus în scenă de studenții din promoțiile 1, 2 și 3 ale primului program de Masterat de Teatru Muzical din România, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în următoarele orașe:

Miercuri, 24 februarie 2016, ora 19.00 – Teatrul Dramaticlogo hairspray „Fani Tardini” din Galați

Vineri, 26 februarie 2016, ora 19.00 – Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca

Sâmbătă, 27 februarie 2016, ora 19.00 – Teatrul Municipal din Baia Mare.

Regia şi coregrafia: Liliana Iorgulescu. Regia muzicală: Anca Săftulescu. Costume: Stela Savin. Scenografia: Imelda Jipa.

Biletele pentru spectacole pot fi cumpărate de la casele de biletele ale sălilor de spectacol, la un preț redus.

Reprezentanți ai Ambasadei SUA vor fi prezenți la fiecare dintre aceste spectacole astfel:

Galați – Atașatul Cultural, Marjorie Stern; Cluj-Napoca – Ambasadorul SUA, Hans Klemm; Baia Mare – Consilierul pentru Presă și Cultură, Ron Hawkins.

logo hairsprayOpinii ale interpreților:

Nicu Trandafir, 26 de ani, absolvent: „Este o onoare că pot lucra alături de colegii mai tineri de la Masterat și o provocare pentru mine de a face un rol în travesti.” 

hairspray imagine

Viviana Boboc, absolventă a Facultății de Știinte și Arte „Gheorghe Cristea” din București, 23 ani: „Mă consider privilegiată să fac parte din acest proiect și să interpretez un rol precum Penny, totodată să-mi depășesc condiția de coregrafă, actoria nefiind domeniul meu de pregătire profesională.”

Otilia Panainte, 33 ani, masterand: „Pe mine Velma m-a «jucat» înainte să știu ca o voi interpreta și cred ca ne vom înțelege bine până la finele acestui proiect, dacă nu și mai mult de-atât.”

Filip Popa, masterand, 27 ani: „Rolul Seaweed este o experiență inedită pentru mine pentru că îmi oferă posibilitatea de a interpreta rolul unei persoane de culoare. Acest musical, pe cât de dificil, pe atât de frumos, mă ajută să-mi pun în valoare toate calitățile artistice.”

Vlad Vasile, masterand, 24 de ani: „Până acum, în interpretarea luilogo hairspray Link, am întâlnit dificultatea de a scoate la iveală lucruri pe care le cunosc, dar pe care îmi era și îmi este în continuare teamă să le exprim. Plăcerea de «a mă juca» pe care am descoperit-o aici nu se poate compara cu situații anterioare cu care m-am confruntat pe scenă.”

Maria Alexievici, 24 de ani: „Sunt încântată să fac parte din distribuția la Hairspray, un musical plin de energie, în care pot fi chiar eu însămi: Tracy Turnblad, fetița prin ochii căreia lumea devine mai bună, mai frumoasă, mai veselă!”

Ramona Vornicu, 22 de ani: „Personajul pe care îl interpretez, Little Inez, m-a ajutat să mă reîntâlnesc cu copilul din mine și să-l învăț ceea ce eu atunci n-am știut. Hairspray este un spectacol de tip Broadway care îți aduce pe față un zâmbet și o dorință nebună de a schimba lumea.”

logo revista teatrala radioVezi: arhiva rubricii Eveniment

costintuchilaEVENIMENTambasada sua,baltimore,discriminare,hairspray in romania,Hans Klemm,Imelda Jipa,liliana iorgulescu,maryland,Masterat de Teatru Muzical,musical,sua anii 1960,Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați
Fundația Centrul de Tineret pentru UNESCO din România, cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA la București, va oferi publicului român o interpretare, în limba engleză, a musicalului american Hairspray, care reflectă imaginea Americii din anii ’60 și reprezintă un manifest împotriva oricărui tip de discriminare și injustiție socială. Musicalul Hairspray, care a primit...