premiera Fecioarele noastre grabnic ajutătoare

teatrul-excelsior-bucuresti siglaTeatrul Excelsior din București prezintă, în premieră națională, în zilele de 4 și 5 iulie 2017, de la ora 19.00, musicalul Our Ladies of Perpetual Succour” (”Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”) de Lee Hall, un spectacol care poartă semnătura regizorală și coregrafică a lui Răzvan Mazilu. Traducere de Carmen Stanciu. Distribuția (în ordinea indicată de autor): Orla – Alina Petrică; Chell – Meda Topîrceanu; Kay – Aylin Cadîr/Ioana Mărcoiu; Manda – Daniela Tocari; Kylah – Oana Pușcatu; Fionnula – Ana Bianca Popescu. Orchestra: Adina Cocargeanu – pian; Imola Tamás – percuție; Andreea Archip – pian; Dana Georgescu – chitară bas. Scenografia: Romana Țopescu, Dragoș Trăistaru. Orchestrația și adaptarea muzicală: Lucian Vlădescu. Light Design: Alin Popa. Pregătirea muzicală: Gönül Abdula. Asistent coregrafie: Raluca Nicolae. Selecția muzicală: Răzvan Mazilu și Lucian Vlădescu.

Our Ladies of Perpetual Succour

La doar doi ani de la premiera sa mondială, urmată de un parcurs spectaculos pe scena National Theatre of Scotland, musicalul a fost distins în primăvara aceasta cu Premiul ”Laurence Olivier” pentru Noua Comedie.

teatru excelsior Fecioarele noastre grabnic ajutătoare

Musicalul are la bază romanulThe Sopranos” (”Sopranele”) de Alan Warner, care prezintă povestea a șase prietene, eleve ale unei școli catolice de fete din orașul scoțian Oban. Vizita lor la Edinburgh, cu ocazia unei competiții corale la care participă, se transformă într-o experiență inițiatică tumultuoasă, care transformă impulsurile latente ale adolescenței în acte de teribilism. Poveștile complicate și captivante ale celor șase adolescente sunt mixate într-un cocktail muzical de partituri clasice și hituri pop-rock ale anilor ’70, ce amplifică această aventură a urgenței autodescoperirii și explorării limitelor cu orice risc, transformând-o într-un show exploziv care are toate ingredientele succesului de public.

Fecioarele noastre grabnic ajutătoare

Imagini din spectacol

Spectacolul realizat de Răzvan Mazilu alături de echipa sa artistică este un veritabil show din toate punctele de vedere: o explozie de culoare, interpretări vocal-actoricești remarcabile, exuberanță, abundență sonoră și vizuală și, nu în ultimul rând, strălucire. O ”odă” neconvențională închinată tinereții și prieteniei, sub semnul devizei ”Carpe diem”, dar și o infuzie de sentimentalism, brutalitate, stridență, limbaj ireverențios și umor, ce dezvăluie contrastul izbitor dintre pofta de viață a unor adolescente aflate în zorii maturizării și viitorul sumbru dictat chiar de propria lor precocitate.

Comunicat al Teatrului Excelsior din București

logo revista teatrala radioArhiva rubricii Premieră

Arhiva Teatrul Excelsior din București

costintuchilaPREMIERĂAlan Warner,Alina Petrică,aylin cadîr,Carpe diem,Fecioarele noastre grabnic ajutătoare,Lee Hall,Meda Topîrceanu,musical,Our Ladies of Perpetual Succour,precocitate,premiera nationala,răzvan mazilu,show,teatrul excelsior din bucurești,teribilism,The Sopranos
Teatrul Excelsior din București prezintă, în premieră națională, în zilele de 4 și 5 iulie 2017, de la ora 19.00, musicalul ”Our Ladies of Perpetual Succour” (”Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”) de Lee Hall, un spectacol care poartă semnătura regizorală și coregrafică a lui Răzvan Mazilu. Traducere de Carmen Stanciu....