napasta i l caragiale radu afrim

Radu Afrim a încheiat Anul Caragiale la Teatrul Național din București cu spectacolul Năpasta, a cărui premieră a avut loc în 16 decembrie 2012. Prima întâlnire a inovatorului regizor cu clasicul autor incită, intrigă, irită, dar cu siguranță nu trece neobservată.

afis napasta tnb radu afrim caragiale viziuni moderne

Singura dramă a lui I. L. Caragiale, istoria unei răzbunări feminine, Năpasta în viziunea lui Afrim declanșează emoție și suspans, într-un spectacol puternic senzorial, instinctual, expresiv. Actorii creează o lume efervescentă, căreia muzica îi aduce un fior straniu. Un decor al cotidianului citadin, dar încărcat cu detalii telurice, prelungit într-o paradă suprarealistă a costumelor întregesc atmosfera obsedantă a spectacolului.

 

napasta caragiale regia radu afrim teatrul national bucuresti

Fotografii de Adrian Bulboacă

„Am atentat rar la texte de patrimoniu, dar când am făcut-o, am simțit nevoia să rămână urme. Ar fi inutilă o lectură cuminte la Năpasta […] M-am plimbat cu Lorca, m-am tutuit cu Cehov… crezi că o să mă refuze Caragiale?!”

Radu Afrim

Năpasta sau imaginaţie, inventivitate, intensitate… un reportaj de Raluca Rădulescu – realizat la premieră.

sigla fnt pe alb micSpectacolul Năpasta este programat în cadrul Festivalului Național de Teatru luni, 28 octombrie, ora 21.30 și marți, 29 octombrie 2013, ora 21.30, în Sala Multimedia a Teatrului Național „I. L. Caragiale”din București.

Detalii și distribuția spectacolului Năpasta.

 Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București

 

costintuchilaFNT REPORTAJanca,anul caragiale,instinctual,inventivitate,ion năpasta,marius manole,montări moderne caragiale,năpasta i l caragiale,radu afrim,raluca radulescu,reportaj premieră năpasta 2012,senzorial,spectacole care intrigă,tnb
Radu Afrim a încheiat Anul Caragiale la Teatrul Național din București cu spectacolul Năpasta, a cărui premieră a avut loc în 16 decembrie 2012. Prima întâlnire a inovatorului regizor cu clasicul autor incită, intrigă, irită, dar cu siguranță nu trece neobservată. Singura dramă a lui I. L. Caragiale, istoria unei...